studentie.ro  »  Cariera  »  Dezvoltare  »  Eu cu cine votez

Eu cu cine votez

6/69242
calendar_month 18 Nov 2009, 00:00
Stim cu totii ca pe 22 noiembrie sunt alegeri. Suntem bombardati peste tot cu afise electorale, bannere si reclame de tot felul. Dar in loc sa ne exaspereze acest lucru, ar trebui sa ne oprim macar o clipa si sa intelegem cu adevarat importanta acestui eveniment.
Chiar daca esti student si inca nu ai o opinie politica foarte bine conturata, nu ar trebui totusi sa te sustragi de la aceasta responsabilitate. Daca tot esti major si iti poti cumpara tigari sau alcool, de ce sa nu iti accepti si datoriile ca un adevarat tanar in curs de maturizare.
Nu uita ca nu e vorba de orice fel de alegeri, pentru ca in aceeasi zi se va vota atat presedintele Romaniei cat si referendumul prin care se va decide daca se reduce sau nu numarul de parlamentari. Deci scopul tuturor afiselor si sloganelor pe care le tot vedem si auzim zilele astea este cu totul justificat: ele trebuie sa ne aduca cu picioarele pe pamant si sa ne aminteasca un fapt simplu - pe 22 noiembrie ar trebui sa ne exercitam cu totii dreptul la vot.
Faptul ca esti student si foarte tanar nu constituie in niciun caz o scuza, pentru ca desi esti tanar, dispui de ratiune si poti sa judeci si singur ce se intampla in jurul tau! Daca poti sa intelegi atatea cursuri complicate, care te solicita uneori prea mult, dar care te implinesc intelectual cand le-ai dat de cap, atunci poti sa ajungi si la niste concluzii politice! Ai la indemana atatea surse de informare, incat nu poti sa spui ca habar n-ai pe ce lume traiesti! Chiar daca locuiesti in camin, Internetul e, stii bine, o oaza de resurse pe toate planurile, asa ca, ce mai astepti?
Nu fii indiferent, pentru ca stii si tu: indiferenta este mama prostiei! Recunoaste ca ar cam fi momentul sa nu fii doar o oaie intr-o turma mare, maaaaaaare de tot. Nu te-ai saturat sa asculti mereu aceleasi lamentari jalnice privind sistemul nostru politic? Se pare ca toata lumea stie sa discute despre politica si fotbal, dar din pacate mult mai putini sunt cei care sunt si dispusi sa faca un pas spre schimbare. In orice caz, alegerea e a ta si indiferent de ce vei face, eu iti propun sa te mai gandesti si a doua oara, cand o sa-ti treaca prin minte sa nu mergi la vot.
Andreea Iolu - editor Studentie.ro