Facultatea de Informatica prezinta mediului de afaceri proiecte IT
1/19685
calendar_month 08 Dec 2010, 00:00
Facultatea de Informatica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi, in parteneriat cu Intelinvest Consulting, prezinta pe data de 10 decembrie in Sala Pasilor Pierduti si Aula Eminescu din Palatul Universitar de la Copou creatii stiintifice si tehnologice de ultima ora. Prin acest eveniment Universitatea doreste sa creeze o punte de legatura cu mediul de afaceri.

Evenimentul "Bring IT on" va aduce in fata investitorilor inovatii tehnologice care ii pot sprijini pentru a-si conduce mai bine activitatile si a le face mai competitive, dar si idei de investitii cu un potential ridicat de atractivitate de piata. La eveniment vor participa reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc, dar si ai altor unitati de cercetare universitara.

Toate cele 22 proiecte din cadrul workshopului au o larga aplicabilitate interdisciplinara. Printre acestea se numara realizarea unui Avatar uman expresiv, care are la baza un model ce simuleaza muschii fetei si schimbarea tensiunii acestora in ritmul vorbirii. O alta aplicatie realizeaza analiza discursului politic, oferind o posibilitate rapida si precisa de a evalua componenta subiectiva cuprinsa in limbajul politic.

Programul evenimentului

10:00 – 11:00 Deschiderea evenimentului
11:00 – 15:00 Sesiune de postere. Interactiuni libere si demonstratii la standuri
16:00 – 16:30 Deschiderea seminarului dedicat potentialilor investitori
16:30 – 19:50 Seminar in plen. Sesiuni - fulger de prezentare a proiectelor (elevator pitch), propuneri de colaborare efectuate de firme
19:50 – 21:00 Cocktail si premierea proiectului castigator

Sursa: Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi