studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Fii darnic de sarbatori

Fii darnic de sarbatori

Publicat: 08 Dec 2009 | Vizualizari: 2132

Vin sarbatorile de iarna si te cuprinde un sentiment induiosator gandindu-te la Craciun si la cei dragi? Daca te simti putin trist si nu stii ce sa faci pana pleci si tu acasa de sarbatori, poate ar fi bine sa iti ocupi timpul intr-un mod care sa iti mai ia din tristete.
Iti dau eu o idee: de ce sa nu te implici intr-o campanie umanitara de Craciun? Daca tot ai intrat in atmosfera de Craciun, de ce sa nu te si porti in consecinta? Iar daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru ca te pregatesti de presesiune, fa macar un drum pana la o fundatie de exemplu si doneaza o jucarie sau o hainuta.
Sunt anumite asociatii sau organizatii care, de sarbatorile de Craciun, lanseaza campanii umanitare ce vor sa le aduca o bucurie celor mici. Iti aduci aminte de copilarie, cand te trezeai in zori ca sa il astepti pe Mosu’ si apoi cand venea, te jucai ore in sir cu cadourile tale? Ar fi normal ca toti copii sa aiba parte de aceasta bucurie unica, indiferent de conditia lor materiala sau chiar de sanatate.
In acest sens au fost gandite si campaniile umanitare de mai jos:
Cei de la Asociatia Studentilor de la Facultatea de Limbi Straine (ASLS) de exemplu, organizeaza campania SMILE 2009 – editia de Craciun, in cadrul careia se aduna cadouri pentru copii dezavantajati din centrul de plasament Pinnochio 3 din Bucuresti. Astfel, in perioada 1-18 decembrie poti dona jucarii, haine, produse alimentare sau chiar bani pentru copiii din centrul mentionat mai sus.
Crucea Rosie organizeaza si ea o campanie umanitara. Prin sloganul “Ajuta o familie de sarbatori! Donatia ta conteaza”, acestia isi propun sa stranga alimente si jucarii pentru 500 de copii din familii nevoiase. Daca vrei sa ajuti, poti sa donezi in perioada 4-13 decembrie alimente greu perisabile si jucarii la sediile filialelor organizatiei din cele 5 judete.
Asociatia “Institutul Roman Pentru Ajutorarea Copiilor Aflati in Dificultate” sau Asociatia Non-Profit „ PITICOT” te indeamna sa daruiesti de Craciun o jucarie, o hainuta, o carte de povesti, creioane colorate sau jocuri pentru copii.
Acestea sunt numai cateva sugestii, sper eu folositoare! Pun pariu ca daca vei darui ceva cat de mic unui copil aflat in nevoie, te vei simti mai bine stiind ca ai ajutat pe cineva neajutorat si vei trece astfel mai usor peste tristetea de dinainte de sarbatori! Ce zici, vrei sa daruiesti un cadouas de Craciun?
Andreea Iolu - editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00