studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Scoala Studenteasca de Ecologie - editia a IV-a

Scoala Studenteasca de Ecologie - editia a IV-a

Publicat: 03 Mai 2010 | Vizualizari: 1953

Asociatia "Tinerii Ecologi Romani din Iasi" - TERIS, organizeaza, in perioada 3 - 9 mai a.c., cea de-a IV-a editie a Scolii Studentesti de Ecologie cu scopul stimularii responsabilitatii civice, a respectului fata de natura si dezvoltarii unei atitudini responsabile fata de mediul inconjurator in randul studentilor.


In acest program vor fi selectati 45 de studenti, din mediul academic iesean, interesati de domeniul ecologiei, pentru a participa timp de o saptamana la o serie de activitati cu caracter teoretic si practic, finalizate cu o aplicatie de trei zile in Muntii Buzaului.


Dintre activitatile cu caracter teoretic mentionam workshop-ul "Protejarea naturii - o responsabilitate sociala" sustinut de reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului, Iasi si si Garzii Nationale de Mediu - Comisariatul Judetean Iasi si seminariile "Valorificarea resurselor regenerabile", "Impactul antropic asupra mediului inconjurator" sau "Solutii de arhitectura ecologica", sustinute de cadre didactice ale Universitatilor "Alexandru Ioan Cuza" si "Gheorghe Asachi" si un arhitect specializat in tehnici de arhitectura ecologica.


Tot in cadrul Scolii Studentesti de Ecologie, participantii vor avea posibilitatea sa viziteze statia de sortare a deseurilor de la Tutora, statia de epurare si tratare a apei dar si compania Antibiotice.


Organizatorii au ales sa deruleze acest proiect intrucat educatia reprezinta o necesitate actuala importanta fara de care nu se pot realiza schimbari comportamentale iar tinerii pot creea un curent de opinie favorabil dezvoltarii constiintei ecologice, menit sa schimbe mentalitatea la nivel individual si colectiv.


Scoala Studenteasca de Ecologie are in vedere informarea si constientizarea tinerilor privind necesitatea implicarii lor in solutionarea unor probleme de mediu.


Studentii care doresc sa participe la Scoala Studenteasca de Ecologie se pot inscrie pe site-ul http://sse.teris.ro/.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-06 00:00:00