studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Seminarul "Cultura corporatista a companiei Honda

Seminarul "Cultura corporatista a companiei Honda

Publicat: 13 Oct 2010 | Vizualizari: 832

Joi, 14 octombrie 2010, prof. Saburo Kobayashi va sustine, la invitatia Facultatii de Administratie si Afaceri a Universitatii din Bucuresti, prelegerea "Cultura corporatista a companiei Honda: incercari, creativitate si inovatie".

Sursa de inovatie care a sprijinit puternica crestere economica a Japoniei de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial nu este reprezentata de un grup de ingineri talentati sau de managerii de elita care detin MBA, ci de liderii vizionari care s-au gandit care este scopul real al unei companii si ce inseamna adevarata ei valoare. Tipul specific japonez de cultura corporatista, caracterizat de entuziasmul si rabdarea cu care personalul tehnic a raspuns acestei viziuni, a contribuit in buna masura la aceasta dezvoltare. Luand ca exemplu compania Honda, care in decursul a catorva zeci de ani a devenit dintr-o uzina de provincie o firma de nivel mondial, seminarul analizeaza ce fel de valori pot reprezenta companiile pentru societate, pe fondul globalizarii afacerilor.

Prof. Saburo Kobayashi este licentiat al Departamentului de Inginerie Mecanica al Universitatii Waseda (1968) si absolvent de Master al Departamentului de Inginerie Mecanica al Universitatii din Berkly, California (1970). A lucrat la compania Honda (1971-2005), unde si-a adus contributia la inventarea tehnologiei airbag-ului. In prezent este profesor invitat la Universitatea Chuo (Scoala Postuniversitara de Management Strategic) si lector la Universitatile Waseda (Scoala Postuniversitara de Stiinta si Inginerie) si Hitotsubashi (Scoala Postuniversitara de Strategia Campaniilor Internationale).

Conferinta "Cultura corporatista a companiei Honda: incercari, creativitate si inovatie" se va desfasura incepand cu ora 10:00 in Sala Senatului Universitatii din Bucuresti (Palatul Facultatii de Drept, bd. Mihail Kogalniceanu, nr. 36-46).

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-15 00:00:00 - 2022-02-04 00:00:00