studentie.ro  »  Cariera  »  Dezvoltare  »  Seminarul "Modernitate si interdisciplinaritate in cercetarea lingvistica actuala"

Seminarul "Modernitate si interdisciplinaritate in cercetarea lingvistica actuala"

1/102114
calendar_month 06 Apr 2011, 00:00
Sambata, 9 aprilie 2011, Scoala Doctorala a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti organizeaza Seminarul national Modernitate si interdisciplinaritate in cercetarea lingvistica actuala.

Invitatii speciali ai evenimentului sunt prof. dr. Gheorghe Barlea si dr. Florin-Teodor Olariu.

Gheorghe Barlea este profesor titular la Catedra de Limbi Clasice, Balcanice si Slave a Facultatii de Litere, Universitatea "Ovidius" din Constanta. Specializarile sale fundamentale, dezvoltate in cursurile speciale si in cartile si studiile publicate, includ: lingvistica latina, lingvistica mitologica, semiotica, semantica si stilistica, retorica clasica si retoricile moderne, straturile etimologice ale limbii romane, latinitatea si romanitatea europeana.

Florin-Teodor Olariu este cercetator la Institutul de Filologie romana "A. Philippide" din Iasi. Cercetarile sale cele mai recente se axeaza pe investigarea mecanismelor ludice in limba (Dimensiunea ludic-agonala a limbajului, Editura Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", Iasi, 2007).

Seminarul national Modernitate si interdisciplinaritate in cercetarea lingvistica actuala se va desfasura intre orele 10:00 si 15:30 la Catedra de Limba Romana a Facultatii de Litere (str. Edgar Quinet, nr. 5-7).

Sursa: Unibuc