studentie.ro  »  Cariera  »  Dezvoltare  »  STUDENT CAREER PATH: BUILD YOUR OWN 2010

STUDENT CAREER PATH: BUILD YOUR OWN 2010

7/79543
calendar_month 18 Mar 2010, 00:00
Stim cat de grele sunt alegerile cand te decizi in cabina de vot. Stim si ca nu e loc de joaca atunci cand pui stampila pe viitorul tau. Club LMT nu vrea sa lase lucrurile pe ultima suta de metri si prin urmare da startul proiectului Student Career Path: Build your own- editia a doua.

Incepand cu luna februarie, elevii de clasa a XI-a si a XII-a sunt invitati sa se inscrie intr-un tur al facultatilor bucurestene din postura de studenti. Timp de o luna vor intra intr-un program intensiv de workshopuri, traininguri, discutii pe teme legate de orientarea educationala si profesionala, sub atenta supraveghere a unor oameni pregatiti sa le raspunda celor mai variate intrebari. Vor sta in banci alaturi de studenti special instruiti de Club LMT, vor asista la cursuri, totul fiind gandit sa le furnizeze informatiile de care au nevoie pentru a sti spre ce sa se indrepte dupa terminarea liceului.

Proiectul se va desfasura in perioada 10 aprilie -15 mai, fiind impartit in 3 etape: sesiunile de training pentru elevi si studenti – 17 si 18 aprilie, mersul in facultati – intre 19 si 23 aprilie si sesiunile de workshop pe temele: studii in tara vs studii in strainatate -1 mai si cum ne pregatim pentru un job- 8 mai. Elevilor participanti le vor fi puse la dispozitie materiale constand in mape de participare cu materiale de lucru si tot ce le mai este necesar pentru participare la toate cele trei etape ale proiectului, suma pe care o vor aloca fiind de 25 de euro (nu sunt acoperite costuri de transport, cazare si masa). Pentru studenti nu se percepe taxa de participare.

Inscrierile se desfasoara in perioada 20.02-02.04 pe site-ul www.clublmt.ro, fiind disponibile doua formulare, atat pentru elevi cat si pentru studentii inscrisi pe baza de voluntariat. La sfarsitul programului le vor fi inmanate tuturor diplome de participare.

Da-te student!

Intra pe www.clublmt.ro, inscrie-te si noi iti aratam cum e cu studentia. Te luam intai la un training sa-ti explicam ce urmeaza sa ti se intample, te strecuram printre studenti la cursurile facultatilor care-ti fac cu ochiul si la sfarsit iti vorbim despre cum trebuie sa iti arate CV-ul si care sunt pasii mari pe drumul spre cariera. Nu de alta, dar nu vrem sa te prinda vacanta de dupa BAC nepregatit. O sa-ti dam o multime de materiale pentru perioada in care avem treaba cu tine, plus ca o sa iei parte la activitati interactive si o sa intri in contact cu oameni destepti si dornici sa te ajute, altfel nu te-am chema. Si pentru ca totul are un pret am zis sa nu te stoarcem de mai mult de 25 de euro (asta te duce pe undeva pe la un milion), pentru ca stim cum e cu banii de buzunar si cu parintii, dar speram sa-i convingi spunandu-le ca o sa fie mult mai bine pentru tine sa nu te arunci cu capul inainte catre o facultate din care sa nu intelegi nimic.

Am uitat sa-ti vorbim despre date: 26 martie e termenul-limita pentru inscriere si intre 10 aprilie si 15 mai se desfasoara toate activitatile. Te asteptam pe site si scrie-ne la adresele de la contact daca ai mai multe intrebari.