studentie.ro  » cariera » dezvoltare » WORKSHOP ANIM'EST

WORKSHOP ANIM'EST

Publicat: 14 Sep 2009 | Vizualizari: 812

Dupa ce vreme de trei editii Anim’est a prezentat cele mai bune filme de animatie ale anului, dupa ce anul trecut atelierul de animatie 2D a avut un foarte mare succes, anul acesta, din nou, festivalul vapropune, timp de 5 zile, un work-shop de animatie. Intre 5 si 9 octombrie, la Libraria Carturesti din str. Verona, va dau intalnire trainerii de la Zorobabel - Belgia.

Workshop-ul de benzi desenate si filme animate Zorobabel a vazut lumina zilei in aprilie 1994, la initiativa unor creatori care au dezvoltat un proiect pedagogic, ce-si propunea sa transforme animatia intr-o forma de educatie. De aceea, unul dintre scopurile animatorilor de la Zorobabel este de a-i ajuta pe elevi sa inteleaga nu doar o parte din tainele realizarii filmului, dar si implicatiile sale sociale si culturale.

Cu o experienta de 15 ani in lucrul cu copii si tineri, trainerii Zorobabel colaboreaza frecvent cu centre culturale (Foyer Culturel d’Evere, Centre Culturel Jacques Franck), scoli (Academie des Beaux-Arts Jean-Jacques Gaillard, Athenee Royal de Schaerbeek, Decroly, ZEP of Forest and Saint-Gilles) sau centre sociale (Le Douzerome, Le Crac, le Centre de Formation des Animateurs, l’Agence de Prevention du Sida, Le Monde au bout des doigts), obtinand rezultate excelente la nivel educational, dar si artistic. Astfel, o parte dintre filmele realizate in cadrul acestor workshop-uri au fost invitate in festivaluri si chiar premiate.

Caroline Nugues-Bourchat sMarie-Rose Vella vor incerca sa arate ca tehnica realizarii filmelor de animatie, ce poate sa para inaccesibila, nu este de neinteles. Ele vor explica si proba in practica cu participantii, fiecare dintre pasii de la o tema data la un film animat. Rezultatul workshopului, adica cele 15 creatii ale participantilor, vor putea fi vizionate la finalul lucrului.

Cei interesati se pot inscrie pana in data de 20 septembrie trimitand la adresa workshop.animest@gmail.com datele personale, o scrisoare de intentie si, daca e cazul, filme animate realizate anterior. Mai multe detalii despre conditiile de inscriere, pe www.animest.ro.

Sursa: feeder.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00