Workshop "Etica mass-media" sau "daca etica jurnalistului este optionala"
2/20845
calendar_month 22 Feb 2011, 00:00
Vineri, 1 aprilie 2011, Universitatea din Bucuresti organizeaza workshop-ul "Etica mass-media", adresat tuturor studentilor, masteranzilor si doctoranzilor institutiei. In cadrul workshop-ului, participantii vor dezbate probleme curente de etica in practica jurnalistica. Toate discutiile se vor purta in jurul a doua studii de caz extrase din realitatea romaneasca.

Workshop-ul este sustinut de Cristian Ducu, doctorand in Filosofie Morala al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, membru fondator al Centrului de Cercetare in Etica Aplicata si Senior Consultant in cadrul Smart Solutions & Support, Romania.

Cu o experienta de peste 8 ani in domeniul consultantei de management si training (etica in afaceri, comunicare intra-organizationala, audit organizational), Cristian a lansat primul program de specializare din Europa pentru Responsabilii de Etica si Conformitate (Ethics & Compliance Officers) din companii, institutii publice si ONG-uri. Prin intermediul acestui program, el ajuta la formarea primilor specialisti in domeniul Eticii si Conformitatii din Romania. Din 2009, Cristian coordoneaza proiectul multi-anual "Managementul Eticii si Conformitatii in organizatiile publice si private din Romania" (MECOPP Romania), realizat cu sprijinul Fundatiei Dinu Patriciu si Smart Solutions & Support, Romania.

"Acest workshop nu-si propune sa alimenteze iluzia de moralitate care li se pune in carca adesea eticienilor, promovand niste principii etice de la care presa nu ar trebui sa abdice oricare ar fi contextul. Dimpotriva, rolul sau este sa le arate studentilor interesati de mass-media ce inseamna sa evaluezi moral, in mod natural, un caz de presa. Scopul meu este sa dezvolt aceasta capacitate de a privi o situatie din mai multe unghiuri, unde cel etic este doar unul dintre ele", a sustinut Cristian Ducu.

Toti cei care vor fi prezenti la workshop vor primi o diploma de participare.

Sursa: Unibuc