studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Workshop exploratoriu in stiintele sociale

Workshop exploratoriu in stiintele sociale

Publicat: 20 Sep 2010 | Vizualizari: 848

In perioada 22-23 septembrie 2010, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala gazduieste workshop-ul exploratoriu "Cercetarea academica in stiintele sociale: stari actuale, tendinte, implicatii pentru societatea romaneasca, prospectarea unor proiecte de cooperare", eveniment organizat in cadrul Conferintei Diaspora in Cercetarea Stiintifica si invatamantul Superior din Romania.

Workshop-ul este coordonat de prof. univ. dr. Lazar Vlasceanu in colaborare cu prof. univ. dr. Maria Deckard-Bucur si reuneste cercetatori romani din tara si din strainatate cu preocupari in domeniul stiintelor sociale.

Evenimentul stiintific isi propune sa exploreze relatia dintre cercetarea sociala si posibilitatea dezvoltarii unor politici publice informate stiintific, cu referire speciala la problemele din societatea romaneasca.

Principalele teme puse in discutie sunt:

- Antropologie economica si migratiune;
- Politici publice. Filosofia si sociologia cunoasterii
- Studii culturale: istorie si actualitate
- Dezbatere privind Raportul Comisiei Prezidentiale de Analiza a Riscurilor Sociale si Demografice
- Dezbatere privind Raportul Comisiei Prezidentiale "Romania Educatiei, Romania Cercetarii"
- Dezbatere "Criteriile de evaluare a cercetarii stiintifice din universitati, pe domenii specifice" – Proiect FSE "Doctoratul in Scoli de Excelenta – Evaluarea calitatii cercetarii in universitati si cresterea vizibilitatii prin publicare stiintifica".

Workshopul se desfasoara la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, Bd. Schitu Magureanu 9, Sector 5, Bucuresti, cu incepere din data de 22 septembrie, orele 8.30.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-04 00:00:00