studentie.ro  » cariera » dezvoltare » WORKSHOP IN ELVETIA

WORKSHOP IN ELVETIA

Publicat: 18 Dec 2009 | Vizualizari: 1102

In perioada 3 – 4 mai 2010, Institutul de Stiinte Politice din localitatea St. Gallen, Elvetia va organiza un workshop pe tema “Democratie si Descentralizare”.

La acest workshop vor participa politicieni, profesori si studenti din toata Europa care vor discuta pe teme precum: principiul subsidiaritatii, descentralizarea statelor multi-etnice, referendumurile regionale etc.

Studentii pot participa la workshop-ul “Democratie si Descentralizare” daca redacteaza un eseu si il trimit pe urmatoarea adresa de e-mail: coe-essay-competition@unisg.ch sau prin posta la adresa: Institute of Political Science, European Council Essay Competition, Bodanstrasse 8, CH-9000 St. Gallen, Elvetia.

Conferintele se vor desfasura in cele doua zile ale evenimentului – 3 si 4 mai 2010 – la Universitatea din St. Gallen. Pe data de 4 mai 2010, vor avea loc patru ateliere tematice.

Eseurile trebuie redactate urmarind urmatoarea tematica:
- Principiul subsidiaritatii: un principiu legal sau un slogan politic?
- Descentralizarea in statele multietnice
- Resursele proprii si autonomia gestunii bugetare
- Referendumurile la nivel regional si local.

Eseurile trebuie sa aiba intre 4 si 6 pagini si sa fie redactate in limba engleza, franceza sau germana.

Eseurile primite vor fi studiate de organizatori, care vor alege un student din fiecare stat membru al Consiliului Europei, ce va participa ca invitat la evenimentul din mai 2010 din Elvetia. Organizatorii vor suporta toate cheltuielile, iar cele mai bune eseuri vor fi premiate. Autorii eseurilor vor fi invitati sa ia cuvantul in momentul in care se va desfasura sesiunea plenara a conferintei “Democratie si Descentralizare”.

Andreea Iolu - editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-02-05 00:00:00