studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Workshop international de cartografie montana

Workshop international de cartografie montana

Publicat: 02 Sep 2010 | Vizualizari: 1487

Universitatea Babes-Bolyai (UBB), Extensia Sighetu Marmatiei, Facultatea de Geografie, in colaborare cu Asociatia Internationala a Cartografilor – Comisia pentru cartografie montana (ICA-CMC) organizeaza la Borsa, in perioada 1-5 septembrie 2010, al saptelea Workshop international de cartografie montana cu titlul "Mountain Mapping and Geospatial Information Retrieval."

Acest workshop se organizeaza din doi in doi ani cu scopul de a face cunoscute activitatile membrilor comisiei, ultimele noutati in domeniu la nivel mondial, tematica fiind legata de o gama larga de subiecte: cartografie si GIS pentru regiunile montane, vizualizarea reliefului, cartografie 3D, harti topografice pentru regiuni montane, harti turistice montane, harti animate si tehnici de varf in vizualizarea lor.

Participantii sunt cartografi care lucreaza in domeniul universitar geografic si cartografic dar si profesionisti angajati ai unor companii care produc harti (National Geographic Magazine, Rj Carto). Aria geografica de acoperire este de nivel mondial, 11 tari de pe trei continente fiind reprezentate: Austria, Elvetia, Germania, Grecia, Polonia, Rusia, Slovenia, Spania, Argentina, SUA si Romania.

Cei 40 de participanti confirmati vor fi intampinati de organizatori, cadre didactice ale Extensiei Sighetu Marmatiei a Universitatii Babes-Bolyai: Conf.univ.dr. Gabriela ILIES, Conf.univ.dr. Marin ILIES, Lect.univ.dr. Mihai HOTEA alaturi de o echipa de studenti si masteranzi.

Evenimentul va avea loc la Hotel Paltinis din Borsa Complex, intr-un cadru perfect pentru comisia de cartografie montana.

Timp de trei zile vor avea loc prezentari, scurte demonstratii si forumuri tematice, iar in timpul liber se va iesi pe teren, la Pietrosul Rodnei, Lacul Izvorul Bistritei Aurii si Cascada Cailor.

Sursa: UBB

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-01-18 00:00:00 - 2022-02-08 00:00:00