studentie.ro  » cariera » dezvoltare » WORKSHOP LA GREEN WEEK

WORKSHOP LA GREEN WEEK

Publicat: 12 Mar 2010 | Vizualizari: 836

Organizatia studenteasca BEST Cluj-Napoca a organizat a IV-a editie a evenimentului ecologist Green Week cu sustinerea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si a Primariei Cluj-Napoca.

Din cauza unor probleme tehnice a trebuit amanat Workshopul din vineri 5 martie in data de vineri 12 martie 2010. Acesta va avea loc la ora 10 in holul cladirii Ursus, UTCN, str.Observator nr 2.

In cadrul Workshop-ului participantii au posibilitatea de a se implica in mod activ in viata comunitatii lor, construind un ceas stradal in campusul Observator, de 2.6 metrii, ce va folosi intregului campus. La realizarea lui vor participa atat studentii care s-au inscris pe site-ul evenimentului cat si membrii organizatiei BEST Cluj-Napoca,si va simboliza folosirea eficienta a resurselor planetei deoarece va fi alimentat cu energie solara.

Deasemenea constructia va fi prevazuta cu o placuta metalica informativa, cu numele dispozitivului si al persoanelor ce au fcut posibil construirea lui. Planul proiectului a fost realizat de catre un membru al organizatiei, iar realizarea acestuia este sprijinita din punct de vedere financiar si al echipamentelor de catre frima Eckerle, si Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.

Saptamana trecuta a avut loc evenimentul ecologist Green Week, organizat de BESt Cluj-Napoca. Evenimentul a inceput luni 1 martie cu proiectarea filmului ecologist Al 11-lea ceas, regizat de Leonardo DiCaprio la Casa Tranzit. Marti 2 martie a avut loc Conferinta ONG-urilor unde s-au stabilit detaliile finale pentru organizarea unui eveniment ecologist masiv in municipiul Cluj-Napoca.

Miercuri 3 martie s-a desfasurat Conferinta Dezvoltare Urbana Ecologica , unde reprezentanti de la frimele Nokia, Gremlin Computers si Lets do it Romania au prezentat actiunile ecologice pe care acestea le-au luat. Dupa conferinta publicul s-a putut delecta cu un meci demonstrativ de dezbateri pe o tema ecologista de actualitate, intre doua echipe a caror mebrii fac parte din organizatia ARDOR. Joi seara a avut loc petrecerea ECO,unde participantii puteau beneficia de intrare gratuita daca erau imbracati in verde.

In editiile precedente, principala activitate a acestui eveniment o reprezenta colectarea directa a maculaturii ramase dupa sesiune de la studentii din campusurile din Observator si Marasti. Proiectul a evoluat, dar continuam colectarea hartiei, ce se va desfasura in zilele de 24-25 februarie 2010 intre orele 19-21.

Principalul scop al organizatiei BEST il reprezinta asigurarea unei educatii complementare studentilor. Prin intermediul acestui eveniment se doreste abordarea unei laturi a educatiei studentilor mai putin dezvoltate si anume domeniul ecologic si gandirea in termeni de sustenabilitate.

BEST-Board of European Student of Technology este organizatia europeana a studentilor din domeniul tehnic infiintata in 1989 la Grenoble. In acest moment sunt grupuri locale BEST in 83 universitati din 30 de tari Europene.

Grupul local Best Cluj-Napoca a fost infiintat in anul 1995 si reprezinta Universitatea Tehnica Cluj-Napoca in cadrul organizatiei europene. In Romania mai sunt inca 4 grupuri locale in fiecare mare centru universitar: Brasov, Bucuresti, Iasi si Timisoara. Printre scopurile organizatiei noastre se numara asigurarea unei educatii complementare studentilor din domeniul tehnic, sprijin in cautarea unui loc de munca si in dezvoltarea carierei inca din primii ani de facultate si implicarea in sistemul de invatamant eropean.

Pentru mai multe detalii contactati coordonatorul Green Week editia a IV-a, Teodora Morar, la 0747030337 sau teodora.morar@bestcj.ro, sau vizitati site-ul evenimentului greenweek.bestcj.ro.


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-25 00:00:00 - 2022-12-16 00:00:00