studentie.ro  » cariera » dezvoltare » Workshop "Metode de detectie chimica si biologica"

Workshop "Metode de detectie chimica si biologica"

Publicat: 10 Iun 2010 | Vizualizari: 1832

Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" din Sibiu organizeaza vineri, 11 iunie 2010 Workshop-ul cu tema "Metode moderne de detectie chimica si biologica".

Noul mediu de securitate a generat reforme la nivelul organizatiei militare datorita discontinuitatilor emergente in capacitatile sociale de procesare a informatiilor cu implicatii directe asupra posibilitatilor de identificare a unor noi surse de insecuritate. Noile conflicte asimetrice vor purta tot mai mult amprenta tehnologiilor sofisticate de ultima generatie reflectata si prin prisma deplasarii confruntarilor dinspre energetic spre informational.

Eforturile de imbunatatire a capabilitatilor aliate in sfera apararii C.B.R.N. dateaza inca de la Summitul de la Praga din noiembrie 2002, unde aliatii au andorsat cinci initiative in domeniul apararii impotriva armelor nucleare, biologice si chimice ca parte a angajamentelor privind capabilitatile de la Praga. In contextul actual de proliferare a amenintarilor si capabilitatilor de distrugere in domeniul C.B.R.N., detectia si decontaminarea sunt doua componente de baza ale apararii C.B.R.N.

Workshop-ul se inscrie in spiritul promovarii colaborarii stiintifice si deschiderii de noi directii de cercetare in domeniul apararii C.B.R.N.

Teme abodate:
1. Detectia chimica si biologica;
2. Echipamente de control chimic si biologic;
3. Interventie in caz de urgente nucleara, chimica, radiologica si ecologica, emisii altele decat atacul.

Participanti:
Cadre didactice si cercetatori din: Statul Major al Fortelor Terestre Bucuresti, Academia Tehnica Militara Bucuresti, Centrul Stiintific de Cercetare pentru Aparare CBRN si Ecologie Bucuresti, Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara ”Horia Hulubei” Bucuresti, Baza de Instructie pentru Aparare CBRN-Muscel, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Sibiu si Academia Fortelor Terestre “Nicolae Balcescu” – Sibiu.

Sursa: Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu"

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-23 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00