studentie.ro  »  Cariera  »  Dezvoltare  »  Workshop: Tehnici de redactare a unui proiect eligibil finantat de UE

Workshop: Tehnici de redactare a unui proiect eligibil finantat de UE

9/97864
calendar_month 15 Feb 2011, 00:00
Institutul Qvorum organizeaza o noua editie a Workshop-ului: metode si tehnici de redactare a unui proiect eligibil finantat din fonduri Europene!

Cui ii este adresat: Trainingul se adreseaza atat celor care doresc sa-si dezvolte competentele in domeniul realizarii si implementarii de proiecte finantate din fondurile structurale cat celor care activeaza ca manageri de proiect. Cursul este destinat deopotriva studentilor si masteranzilor, mediului ONG, business si administratie publica, avand o aplicabilitate practica directa.

Metoda de training se bazeaza pe componenta practica. In acest sens sunt exersate tehnici si metode concrete de realizare a unui proiect finantat din fonduri europene de la stadiul de idee si incadrarea acesteia pe una dintre liniile de finantare existente, pana la stadiul de proiect final. La finalul programului, fiecare cursant va fi familiarizat cu metodologia completa si va dobandi cunostintele necesare redactarii unui proiect finantat din fonduri europene.

Aplicatiile practice se bazeaza pe studii de caz reale si simulari privind intocmirea si gestionarea proiectelor cu finantare din fonduri structurale:

- Alegerea temei proiectului
- Incadrarea proiectului pe una dintre liniile de finantare disponibile (cum stim daca proiectul poate obtine finantare europeana sau nu?)
- Cum se justifica necesitatea proiectului
- Stabilirea obiectivelor proiectului
- Realizarea planului de implementare al proiectului (calendarul activitatilor)
-Metode, tehnici si instrumente de realizare a bugetului proiectului (tipuri de bugete, sfaturi practice in realizarea bugetului optim)
- Stabilirea indicatorilor proiectului (tipuri de indicatori, lucrul cu indicatorii de proiect)
- Evaluarea proiectului (tehnici de obtinere a punctajelor maxime pentru proiectul realizat)

Lector este Roberto Patrascoiu: Expert accesare fonduri structurale, certificat national in Managementul Proiectelor si licentiat in Managementul Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene.

Programul de curs:

4-5 martie 2011 de la 16:00 – 20:00/ 11:00- 15:00.

Loc: Sediul IEDP Qvorum, Piata Romana, nr. 9

Taxa: participarea la acest training se va face pe baza platii unei taxe de 400 RON (studentii/masteranzii si angajatii ONG-urilor beneficiaza de reducere 25%).

Procedura de inscriere: Asteptam CV-ul dumneavoastra la adresa office@qvorum.ro. Va rugam sa mentionati in subiectul e-mailului numele trainingului pentru care aplicati. In cel mai scurt timp veti fi contactat pentru confirmare primire. Numai persoanele selectate vor fi notificate pentru informatii suplimentare.

Data limita pana la care se accepta inscrieri este 28 februarie 2011. Atentie locurile sunt limitate si au intaietate cei care aplica din timp.

Sursa: Unibuc