studentie.ro  »  Cariera  »  Internship  »  15 PARTICIPANTI LA INTERNSHIPUL AUTOSTRADA TRANSILVANIA

15 PARTICIPANTI LA INTERNSHIPUL AUTOSTRADA TRANSILVANIA

calendar_month 07 Iul 2009, 00:00
Pe perioada vacantei de vara studentesti, respectiv intre 1 iulie - 30 septembrie, 15 studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca vor participa in cadrul programului `Practica de vara` (Summer Internship) desfasurat pe santierul Autostrada Transilvania.
Programul de internship este la cea de-a patra editie, inregistrand in acest an cel mai mare numar de participanti de pana acum.
Cei 15 studenti trec in anii III si IV de studiu si au ca specializari disciplinele Constructii civile, Cai ferate, Drumuri si Poduri si Constructii de masini. Pe perioada internshipului acestia isi vor defasura activitatea de practica in urmatoarele departamente din cadrul Proiectului Autostrada Transilvania: terasamente, structuri, echipamente, asigurarea si controlul calitatii, imbracaminti rutiere, administrarea organizarii de santier.
Studentii participanti in program vor fi instruiti de catre Departamentul de Mediu, Siguranta Muncii si Sanatate privind politica Zero Accidente a Proiectului si au obligatia de a respecta toate normele de sanatate si siguranta muncii. Studentii sunt angajati cu carte de munca pe perioada determinata, avand aceleasi drepturi ca si restul angajatilor proiectului.
In cadrul fiecarui departament implicat in programul `Practica de vara` au fost numiti coordonatori interni care se vor ocupa de indrumarea si supervizarea fiecarui student in parte. Un inginer va fi responsabil pentru un singur student, pe care il va coordona si indruma in conceperea si redactarea lucrarii finale. Aceasta urmeaza sa fie prezentata la sfarsitul activitatii de practica in fata managerilor departamentelor implicate.
`Este cel de-al patrulea an in care studentii au posibilitatea de a efectua stagii de practica platite pe Santierul Autostrada Transilvania. Studentii au in acest fel ocazia sa ia parte la activitatile departamentelor unde sunt repartizati, si de a se familiariza cu mediul de lucru si practicile de protectia muncii din cadrul celui mai amplu proiect de infrastructura din Europa din acest moment. De asemenea, studentii au posibilitatea sa se informeze cu privire la oportunitatile de angajare din cadrul Proiectului, si de a se alatura echipei Autostrada Transilvania dupa absolvire`, a declarat Bogdan Sgarcitu, External Affairs Manager in cadrul proiectului Autostrada Transilvania.
Programul `Practica de vara` desfasurat pe santierul Autostrada Transilvania a fost promovat in randul studentilor prin intermediul prezentarilor sustinute de Departamentul de Relatii Comunitare in cadrul evenimentelor organizate de catre Organizatia Studentilor Universitatii Tehnice Cluj-Napoca.


Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship