4 sfaturi ca sa obtii usor un internship neplatit intr-o organizatie non-profit
2/29877
calendar_month 17 Apr 2013, 00:00
Internshipurile neplatite, de obicei in cadrul unui ONG, iti ofera oportunitatea de a castiga experienta in domeniul in care vrei sa iti faci o cariera si te ajuta, totodata, sa iti sporesti sansele de angajare, imbogatindu-ti CV-ul. Concurenta pentru un loc in cadrul acestor organizatii este destul de acerba si cu greu poti ajunge sa faci parte din cadrul unui astfel de internship. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti maresti sansele pentru a te integra in cadrul unui internship neplatit intr-o organizatie non-profit:


1. Informeaza-te de pe internet

Multe dintre aceste organizatii nu fac publice internshipurile neplatite in campusurile studentesti. Pentru a afla cat mai multe despre aceste stagii, cel mai bine ar fi sa cauti pe internet si sa vizitezi site-urile care au ca profil domeniul in care vrei sa iti faci o cariera si sa castigi experienta inainte de a activa pe piata muncii. Site-urile precum idealist.org sau Youtern ofera o lista cuprinzatoarea cu astfel de internshipuri gratuite ce se organizeaza in intreaga lume, dar si sfaturi pentru a-ti spori sansele de angajare.

Vrei o cariera de succes? Iata ce trebuie sa faci inca din facultate!

Programe de internship pe Studentie.ro: beneficii studenti si companii

Top 5 greseli pe care sa nu le faci la un internship


2. Trimite o scrisoare de intentie
Pentru a-ti spori sansele de a lua parte la un internship gratuit ar fi ideal sa trimiti organizatiei si o scrisoare de intentie, deoarece acestea cauta stagiari pasionati, care isi dau interesul, iar aceasta initiativa va avea un impact social pozitiv. Scrisoarea de intentie trebuie sa iti arate entuziasmul, motivatia si care sunt obiectivele tale in cadrul acelei organizatii. De asemenea, mentionarea muncii de voluntariat are un impact pozitiv asupra persoanele care recruteaza stagiarii.

3. Acorda importanta interviului

Interviul este una dintre cele mai mari oprtunitati pentru a-ti arata pasiunea pentru misiunea si valorile organizatiei si pentru a-ti arata cunostintele despre politicile, obiectivele si programele ei insitutiei in care se organizeaza internshipul. De asemenea, este foarte important sa specifici in cadrul interviului care sunt calitatile tale si ce poti oferi tu organizatiei.

4. Ai grija la termenele de aplicare

Un alt detaliu important este reprezentat si de termenele de aplicare. Trebuie sa fii atent la perioada in care se fac inscrierile si la cum aplici CV-ul. De obicei termenele-limita pentru a aplica pentru un internship de vara sunt in lunile februarie si mai.

Autor: Ana Ionescu