studentie.ro  »  Cariera  »  Internship  »  Cum te inscrii la un internship

Cum te inscrii la un internship

1/146912
calendar_month 18 Mar 2013, 00:00
Iti doresti sa urmezi un internship in timpul anului universitar? Afla ca demersul tau este cat se poate de binevenit si realizabil, cu conditia sa stii ce ai de facut pentru a te inscrie la un astfel de program. Iata cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont cand te inscrii la un internship!

1. Asigura-te ca indeplinesti criteriile de participare

Programele de internship pot avea cerinte diverse de inscriere - inainte de a te entuziasma, asigura-te ca le indeplinesti! Spre exemplu, un internship iti poate solicita sa fi absolvit cel putin primul an de studiu inainte de a aplica sau sa urmezi studii intr-un anumit domeniu. Citeste cu atentie cerintele de inscriere pentru fiecare internship pentru care iti manifesti interesul!

2. Verifica orarul

Aplici pentru un internship full time? Asigura-te ca orarul tau de student iti permite un asemenea internship! In functie de acesta, alege un internship full time, part time si, daca este posibil, cu program flexibil.

3. Ia legatura cu responsabilii internshipului

Vrei sa stii daca are rost sa aplici sau nu pentru un internship? Cine te impiedica sa iei legatura cu cei care il organizeaza? Acestia ti-ar putea oferi informatii pretioase (despre disponibilitatea postului de intern si altele)!