studentie.ro  »  Cariera  »  Internship  »  INSCRIERI PENTRU STAGII DE PRACTICA

INSCRIERI PENTRU STAGII DE PRACTICA

7/77870
calendar_month 19 Feb 2010, 00:00
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi lanseaza o campanie impotriva lipsei de experienta din CV. Studentii Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi isi pot creste sansele de angajare dupa absolvire inscriindu-se ca beneficiari in proiectul din fonduri europene "Stagii de pregatire practica si activitati de stimulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi".

Prin acest proiect cu derulare pe doi ani, studenti din anii I si II de licenta se pot inscrie pentru traininguri pe managementul carierei si stagii de practica, atent monitorizate de catre tutori din randul profesorilor si mentori din cadrul organizatiilor de primire. Pentru acest an, vor fi selectati 200 de tineri care vor trece prin traininguri si sesiuni de consiliere in cariera urmand ca 120 dintre acestia sa promoveze in urmatoarea etapa, stagiile de practica in companii din zona Iasi.

Pentru a se inscrie in program studentii trebuie sa indeplineasca atat conditia generala, anume de a fi studenti in anul I sau al II-lea in studii de licenta la oricare dintre cele 15 facultati ale UAIC cat si conditii specifice pentru fiecare facultate, care sunt disponibile urmand instructiunile de pe site-ul cariera.uaic.ro. Dosarul de candidatura cuprinde un CV, o scrisoare de motivatie, o adeverinta de student si o copie dupa cartea de identitate; pentru selectia in vederea stagiilor, tutorii din fiecare facultate vor verifica indeplinirea conditiilor specifice.

Trainingurile se vor desfasura in grupe de cate 15-20 in perioada februarie-mai a.c. La finalul acestui pas se va desfasura selectia pentru stagii, care vor avea loc in lunile mai, iunie si iulie 2010. Candidaturile pot fi depuse la tutorele din facultatea respectiva (lista tutorilor se gaseste pe site) sau la sediul CIPO (camin C11, cam. 28-29, 52-53), urmand ca personalul de la CIPO sa le redirectioneze tutorelui potrivit.

Cele 30 de organizatii colaboratoare acopera toate domeniile de studiu de la UAIC: firme de soft, institute de cercetare, spitale, fundatii caritabile, biblioteci, agentii de turism sau de media, chiar si institutii publice ca Tribunalul, Consiliul Judetean sau Arhivele Romane. Proiectul "Stagii de pregatire practica si activitati de stimulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi", a fost conceput de catre CIPO sub coordonarea prof. univ. dr. Carmen Cretu si a primit aprobarea pentru finantare din fonduri europene in vara anului 2009.

Universitatea contribuie, prin acest proiect, la dezvoltarea abilitatilor practice ale studentilor in vederea imbunatatirii insertiei pe piata muncii prin sesiuni de instruire si stagii de practica, monitorizati permanent de mentori din partea organizatiei de primire, cat si de tutori din partea facultatilor.

Proiectul este finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU, Axa Prioritara 2 ("Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii"), Domeniul Major de Interventie 2.1 ("Tranzitia de la scoala la viata activa"). Costurile sunt acoperite de finantatori in proportie de 98%, iar Universitatea participa cu restul de doua procente.

Sursa: Universitatea Al. I. Cuza Iasi

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship