studentie.ro  » cariera » internship » INTERNSHIP - COMITETUL REGIUNILOR LA BRUXELLES

INTERNSHIP - COMITETUL REGIUNILOR LA BRUXELLES

Publicat: 08 Mar 2010 | Vizualizari: 3280

In fiecare an, Comitetul Regiunilor ofera tinerilor absolventi un numar limitat de stagii de practica cu o durata de 5 luni. Aceste perioade de stagiu implica experienta de munca intr-unul dintre serviciile Comitetului Regiunilor si se deruleaza intre 16 februarie si 15 iulie (stagiile de primavara) sau intre 16 septembrie si 15 februarie (stagiile de toamna).

Scopul organizarii stagiilor de practica la CoR este:

- de a da o idee despre obiectivele si problemele integrarii europene

- de a furniza informatii practice cu privire la modul de lucru al departamentelor sale

- de a da posibilitatea stagiarilor sa capete experienta personala

- de a oferi posibilitatea stagiarilor de a-si dezvolta si pune in practica cunostintele acumulate de-a lungul studiilor sau carierei personale.

Stagiarii sunt selectati dintre cetatenii statelor membre UE. Cu toate acestea, exista un numar restrans de locuri pentru cetatenii provenind din state nemembre.

Candidatii trebuie:

- sa fie absolventi de facultate sau posesori de diplome echivalente unei diplome universitare acordata la sfarsitul unui curs de studii de cel putin trei ani sau studenti care detin o dovada scrisa ca au urmat cursuri universitare cel putin 4 ani (8 semestre);

- sau sa fie angajati in sectorul public sau privat, cu conditia sa detina o diploma universitara sau o diploma echivalenta sau sa fi prestat o activitate de consultanta pentru cel putin trei ani;

- sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale UE si satisfacator o alta (pentru candidatii din statele membre UE) sau sa cunoasca bine una dintre limbile comunitare (pentru candidatii din tarile nemembre UE). Este de preferat sa cunoasca foarte bine cel putin una dintre principalele limbi de lucru ale Comitetului Regiunilor (engleza sau franceza)

- sa aiba, in principiu, mai putin de 30 de ani la inceputul stagiului. Totusi, atunci cand exista motive intemeiate, se poate face o derogare de la limita de varsta, la cererea candidatului. In acest sens, candidatul trebuie sa trimita o cerere scrisa Biroului CoR - Traineeship Office, in care sa justifice motivul pentru aplicarea acestei derogari.

Se pot acorda subventii pentru aceste stagii. In prezent, subventiile sunt de 1000 Euro/luna. Cursantii casatoriti ale caror sotii/soti nu au servicii bine platite primesc un supliment lunar de 100 Euro.

Termen limita: 31.03.2010

Perioada: 16.09.2010 – 15.02.2011



Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00