studentie.ro  » cariera » internship » INTERNSHIP LA ONU DIN NEW YORK

INTERNSHIP LA ONU DIN NEW YORK

Publicat: 15 Ian 2009 | Vizualizari: 2117

Delegatia Comisiei Europene la Organizatia Natiunilor Unite din New York ofera trei sesiuni de stagii pe an. Stagiile sunt neplatite, iar stagiarilor li se va solicita sa lucreze program intreg (35-40 de ore pe saptamana) pe perioada stagiului.
Programul:

Stagiarii urmaresc activitatile diferitelor organisme ONU, cum ar fi Consiliul de Securitate, Adunarea Generala si diferitele sale comitete, cat si Consiliul Economic si Social.
Acestia trebuie sa monitorizeze cel putin unul din portofolii, pe probleme politice, economice sau sociale, cum ar fi: probleme de dezvoltare si comert, dezvoltare durabila, probleme de mediu, drepturile omului, drepturile copilului si femeilor, crize politice actuale, operatiuni de mentinere a pacii, asistenta umanitara, reforma ONU, finantele ONU, dezarmarea, probleme legale etc.
Stagiarii participa, de asemenea, la intalniri de coordonare ale UE. Lucrand impreuna cu personalul Delegatiei, stagiarii elaboreaza rapoarte si comunicate pentru sediul central al Comisiei din Bruxelles si pentru Delegatiile Comisiei din intreaga lume.
Criterii:
Stagiarii trebuie sa lucreze, fara intreruperi, cel putin 3 luni si cel mult 6 luni;
Stagiarii trebuie sa fie cetateni ai Uniunii Europene sau din statele candidate;
Trebuie sa fie absolventi de studii superioare de cel putin 3 ani, preferabil cu experienta in studii de dezvoltare, economie, stiinte politice sau drept si sa cunoasca politicile si institutiile Uniunii Europene;
Sa fie fluenti in limba engleza, aceasta fiind limba principala de lucru si raportare a Delegatiei. Constituie un avantaj daca pot trimite o lucrare sau un raport recent, scris in engleza sau o diploma care sa ateste cunostintele de limba engleza. Reprezinta un avantaj daca stagiarii stiu si o alta limba straina, de preferat franceza.
E obligatoriu ca stagiarii sa stie sa lucreze cu calculatorul.
Stagiarii trebuie sa fie asigurati medical si in caz de accident, asigurare valida in SUA si Canada (acopera spitalizarea, operatiile si repatrierea, daca este cazul).
Constituie un avantaj daca stagiarii au experienta de munca relevanta in domeniu si cunosc ONU.
Cum sa candidati:

Descarcati formularul de candidatura si trimiteti-l, completat, la coordonatorul programului de stagii.
Dosarul de candidatura trebuie sa includa: formularul completat, CV-ul, o scrisoare de motivatie, scrisori de recomandare de la profesori sau angajatori actuali sau din trecut.
Date limita:
Data limita este 15 ianuarie pentru stagiile care incep in perioada septembrie - decembrie
Data limita este 15 aprilie pentru stagiile care incep in perioada ianuarie (a anului viitor) - aprilie
Data limita este 15 iulie pentru stagiile care incep in perioada mai (anul viitor) - iulie

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00