studentie.ro  »  Cariera  »  Internship  »  Internship platit la Comitetul Economic Si Social, Bruxelles

Internship platit la Comitetul Economic Si Social, Bruxelles

7/79785
calendar_month 22 Mar 2010, 00:00
Comitetul Economic si Social (CES) este o institutie consultativa ce da partenerilor economici si sociali ai Europei (de ex. angajatori, sindicate, reprezentanti ai intreprinderilor mici si mijlocii, asociatii de fermieri, consumatori etc) sansa de a-si exprima parerile formale legate de politicile UE.

CES organizeaza stagii de practica pe perioada lunga (5 luni) si scurta (intre 1 luni si 3 luni). Obiectivele principale ale stagiului de practica sunt urmatoarele:
- sa intregeasca si sa aplice cunostintele stagiarului acumulate pe durata studiilor sau la locul de munca;
- sa furnizeze stagiarului cunostinte practice despre modul in care functioneaza diferitele departamente ale Comitetului Economic si Social;
- sa dea posibilitatea stagiarilor de a capata experienta prin intermediul contactelor stabilite in cadrul activitatii zilnice.

Principalele arii de interes pentru CES sunt:
- Activitatea de consultanta: agricultura, dezvoltare rurala si mediu, uniune economica si monetara, coeziune economica si sociala, forta de munca, protectie sociala si cetatenie, relatii externe, piata unica, productie si consum, transport, energie, infrastructura si societatea informationala.
- Alte arii: patronat si angajati ("Angajatori", "Lucratori" si "Alte interese"), relatiile cu ale institutii socio-ocupationale, Directoratul pentru Probleme Generale, resursele umane si financiare, traduceri, tehnologia informatiei si telecomunicatii.

Stagii de practica de lunga durata
Candidatii sunt absoventi de facultate ce au acumulat informatii legate de una dintre ariile de activitate ale CES pe parcursul studiilor lor sau in alt mod: de ex. teze, cercetari, alte stagii de practica europene etc. Candidatii trebuie sa aiba mai putin de 30 de ani si sa cunoasca foarte bine una dintre limbile UE si satisfacator o alta limba a UE. Candidatii provenind din tarile ce nu sunt membre ale UE trebuie sa cunoasca foarte bine doar inca o limba UE.

Stagiile de practica de lunga durata tin 5 luni si se organizeaza de doua ori pe an: de pe 16 februarie pana pe 15 iulie (stagiul de practica de primavara) si de pe 16 septembrie pe 15 februarie (stagiul de practica de toamna).

Stagiarii neangajati pot primi o subventie lunara de 800 Euro. Stagiarii ce sunt deja platiti, nu vor primi nici o contributie financiara, exceptie facand cazul in care suma ce o primesc este inferioara subventiei de intretinere. In acest caz, vor primi o suma ce le va aduce veniturile la nivelul acestei subventii.

Termen limita: 01/04/2010
Organizator: Comitetul Economic şi Social
Locul: Buxelles
Perioada: 16/09/2010 - 15/02/2010

Detalii: eesc.europa.eu/organisation/tgj/trainees/index_en.asp

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship