studentie.ro  » cariera » internship » Internshipul: avantaje si dezavantaje

Internshipul: avantaje si dezavantaje

Publicat: 19 Feb 2013 | Vizualizari: 2411

O modalitate simpla prin care studentii pot face bani si pot capata experienta pe piata muncii o reprezinta internshipurile. Desi aduc in general beneficii, acestea pot avea insa si cateva dezavantaje. Daca te intereseaza un astfel de program, iata o lista care te poate indruma si iti poate arata care sunt avantajele si dezavantajele internshipurilor:


Avantajele intershipului

Sunt cel mai bun mod de a-ti da seama ce cariera sa alegi

Poti citi reviste, poti consulta diverse site-uri sau poti vorbi cu diversi oamenii dintr-un anumit domeniu, insa fara practicarea domeniului in care vrei sa profesezi nu vei reusi sa-ti dai seama daca alegerea pe care ai facut-o ti se potriveste. Internshipurile iti ofera astfel posibilitatea de a practica si de a cunoaste mai bine profesia inspre care vrei sa te indrepti.


Cunosti oameni

Chiar daca din internship nu obtii un job, faptul ca relationezi cu oamenii iti va aduce numeroase avantaje, conexiuni si referinte care iti vor fi utile la un moment dat.


Iti ofera adaptabilitate

Pot avea un impact major in viata ta si iti vor face CV-ul sa arate interesant. De asemenea, iti dau incredere in tine si adaptabilitate pana la nivelul la care poti face fata oricarui domeniu nou in doar cateva luni.

Dezavantaje


Nu te ajuta sa-ti platesti facturile

Aproape 85% dintre participantii la programe de internship sunt neplatiti, asa ca nu iti face iluzii ca vei castiga bani pentru distractii in oras sau iti vei putea plati intretinerea sau chiria.


Nu este usor

Internshipul are o atmosfera cu totul diferita de cea din salile de curs, cu care sunt obisnuiti tinerii absolventi. Vei avea sarcini de indeplinit, va trebui sa te ocupi de clienti dificili si sa te adaptezi la conditii diferite. Un intership presupune multe ore de munca si multa rabdare de a invata. Pentru sarcinile pe care un angajat cu experienta le face in 5 minute, tie iti vor trebuie ore intregi pentru a le duce la bun sfarsit.


Vei fi intrebat de nenumarate ori de diploma

Cei care merg la internshipuri cand sunt inca studenti se vor confrunta de nenumarate ori cu obositoarea intrebarea in privinta utilitatii diplomei lor pentru domeniul practicat.

Sursa foto: evz.ro
Autor: Ana Ionescu

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-03 00:00:00