studentie.ro  » cariera » internship » Internshipuri MBA in secolul 21: social media, piraterie digitala, industria filmului

Internshipuri MBA in secolul 21: social media, piraterie digitala, industria filmului

Publicat: 03 Iun 2011 | Vizualizari: 3018

Programele de MBA presupun si perioade de internship in care stagiarii beneficiaza de posibilitatea de a dobandi cunostiinte, aptitudini, noi contacte si celelalte avantaje pe care le presupune un program international de MBA.

Tot programele de internship devin si primul loc unde studentii care urmeaza un MBA castiga experienta de lucru atat in management cat si in domeniul in care s-au specializat.


TopMBA.com a cautat ce oferte sunt disponibile pe piata de internshipuri si va ofera o selectie a celor mai atractive optiuni de programe, relevante intr-o lume a dezvoltarii tehnologice si interactiunii in mediul online pe care tinerii manageri le pot selecta.

Internship MBA in distributie cinematografica

Internship-ul este oferit de News Corporation compania Fox Searchlight.

Acesta este disponibil in cadrul sediului companiei din SUA, care este responsabil cu “distribuirea filmelor de la productie in cinematografe”. « Mai mult decat o simpla actiune de “transport”, postul presupune numeroase responsabilitati printre care stabilirea strategiei de lansare a filmelor, negocierea acordurilor cu retelele de cinematografe, sau urmarirea performantelor in vanzarea biletelor, dar si urmarirea pietei in general », explica reprezentantii companiei.


“La terminarea acestui stagiu, candidatul va fi dobandit cunostinte avansate referitoare la modul in care filmele sunt distribuite dar si legate de piata filmului in America de Nord. Pe langa acestea, ei invata si cum compania promoveaza filmele in cinematografe si cum grupul de distributie isi coordoneaza activitatile cu cele ale grupurilor de media si publicitate.

Internship MBA in strategii de social media

Platformele de social networking au influentat considerabil piata in ultimii ani, modul de comunicare si transmitere a informatiilor, doar Facebook avand peste 600 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial. Companiile, indiferent de talia lor, realizeaza din ce in ce mai mult potentialul acestui fenomen in plina expansiune.

Waste Management Inc, companie din SUA, care urmareste sa creeze energie nepoluanta din deseuri reciclabile este in cautarea unui intern pe strategie de social media care sa contribuie la planificarea si implementarea campaniilor pe social media ale companiei si sa fie principalul reprezentant al acesteia in comunitatile online.
Ca si in alte roluri asemanatoare, candidatul inscris la internshipul oferit de Waste Management va fi implicat in activitati de PR, marketing si comunicare corporatista, in idea de a contura imaginea companiei in social media urmarind strategia pe care tot acesta o stabileste.

Internship MBA in managementul pirateriei online
Pirateria in lumea entertainmentului a fost o nenorocire pentru industrie de la inceputul cresterii popularitatii socializarii in mediul online, multi utilizatori folosind retelele online pentru a distribui ilegal copii ale filmelor, albumelor sau cartilor. De atunci, marii jucatori din industrie au investit sume uriase de bani pentru a dezvolta tehnologii si a recruta persoane care sa ii ajute sa combata aceasta problema.


Printre companiile care investesc considerabil in lupta impotriva pirateriei online se numara si Studiourile Walt Disney care pun acum la dispozitia studentilor MBA un internship in managementul pirateriei.
Internul este responsabil cu realizarea campaniilor de promovare a filmelor lansate de Studiourile Walt Disney, Disney si Touchstone. Acesta se va asigura ca materialele lansate vor ajunge la public prin mijloace legale si surse acreditate.

“Managementul pirateriei desfasoara cercetari in 15 tari pentru a intelege mai multe despre comportamentul in cazul pirateriei si pentru a explora oportunitati pentru a transforma consumatorii de material piratat in consumatori de materiale legale » explica reprezentantii companiei. “Avem nevoie de un intern care sa ajute la analizarea datelor obtinute in urma cercetarilor, sa structureze informatiile cu privire la gradul de impact al pirateriei, sa identifice oportunitati de a transforma utilizatorii de materiale piratate in consumatori de material legal, bazat pe sondajele efectuate in tari din intreaga lume.”

Internship MBA in media sportiva


News Corporation pune la dispozitia studentilor un internship pentru canalul Fox Soccer, televiziune specializata pe fotbal, si care s-a lansat puternic pe new media.


Internul cautat de companie urmeaza sa se ocupe de ceea ce inseamna new media in cadrul postului de televiziune: “sa asiste lansarea unei serii de jocuri online, dezvoltarea acestora, lansarea pe piata, strategia de marketing si promovare, colaborand cu departamentele de promovare si productie”, dar va avea si alte atributii, precum analizarea activitatilor competitorilor.

Internshipurile in cadrul unui program MBA sunt valoroase, pentru ca absolventii pot castiga experienta si se pot specializa in aceste domenii. Pentru roluri de nisa, unde numarul profesionistilor cu experienta relevant este destul de mic, un internship MBA poate fi o sansa valoroasa si un plus in CV-ul unui proaspat absolvent de MBA, si il poate atrage catre domenii care se pot dovedi chiar interesante si pasionante si mult mai avantajoase din punct de vedere financiar chiar si decat carierele traditionale “vanate” in lumea de management.

Acestea sunt doar cateva exemple de programe de stagii in astfel de domenii disponibile in cadrul scolilor de business, pentru studentii care doresc sa isi construiasca o cariera care nu reprezinta chiar “norma” traditionala a scolilor de business.

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00