studentie.ro  » cariera » internship » PROGRAM DE STAGII UE- JAPONIA

PROGRAM DE STAGII UE- JAPONIA

Publicat: 23 Mar 2009 | Vizualizari: 1584

Comisia Europeana sustin inteprinderile europene sa patrunda pe piata japoneza. Drept urmare, CE a lansat diferite activitati promotionale pentru a mari numarul exporturilor europene in Japonia, dar si de a maximiza oportunitatile de afaceri de acolo.
Centrul UE-Japonia pentru cooperare industriala, care a fost fondat la Tokio in 1987 si la Bruxelles in 1996, organizeaza:
- Programe de stagii pentru managerii UE (4 sau 11 saptamani):
Japan Industry Insight HRTP (de pe 18 mai pe 12 (sau 19) iunie 2009) - ofera ocazia unei explorari in detaliu a sectorului industrial japonez si a practicilor in afaceri. Se adreseaza managerilor care joaca un rol important in definirea si implementarea politicilor companiilor lor, in relatie cu Japonia, care urmeaza sa fie transferati in Japonia sau care vor sa fie informati despre practicile de management din aceasta tara.
Data limita: a fost 19 februarie 2009
Obiective tematice pentru managerii UE in Japonia (2 saptamani)

- Provocare pentru productia de talie mondiala - pentru managerii UE si pentru cei care ocupa pozitii de senior executives in UE - scopul este sprijinirea companiilor UE de a intelege mai bine cum companiile japoneze reduc costurile de productie, inovand in permanenta prin intermediul metodelor de productie "KAIZEN" (imbunatatire permanenta), "JIT" (Just in Time - Chiar la Timp), "TQC" (Total Quality Control - Control Total al Calitatii) si "TQM" (Total Quality Management - Management Total al Calitatii).
Data limita: 26 martie 2009 (sesiunea de primavara: 29.06.2009 - 3.07.2009); 11 iunie 2009 (sesiunea de toamna: 20 - 24 octombrie 2009) (manageri UE / senior executives in UE)
- Inovatie "Made in Japan" (urmeaza sa fie anuntat) - scopul este de a intelege cum companiile inovatoare japoneze au succes in transformarea cercetarii aplicate in solutii inovatoare care implinesc nevoie societatii bazate pe IT.
Data limita: urmeaza sa fie confirmata
- Cunoasteti Asia si Japonia (ICT) - urmareste sa analizeze scenariile pentru revenire economica in Asia si sa descopere noile oportunitati generate de criza din zona (urmeaza sa fie confirmata);
- Distributie si Practici de Afaceri (23 - 27 februarie 2009) - urmareste sa le arate participantilor cum produse din diferite sectoare patrund pe piata din Japonia.
Data limita: a fost 11 decembrie 2008
Investitii straine directe in Japonia - Curs de scurta durata pe tema "Investiti in Japonia" pentru cei care au pozitii de senior executives in firme UE care au drept obiectiv strategic sa devina prezente pe piata din Japonia
Data limita: a fost 27 noiembrie 2008
Participantii vizati sunt:
- manageri din companiile industriale;
- care au experienta profesionala in industrie intre 5-10 ani;
- care au bune cunostinte de limba engleza;
- si sunt cetateni ai statelor membre UE.
Acestia trebuie sa fie recomandati de catre angajatorii lor si sa poata garanta prezenta la intregul program.
Centrul UE-Japonia acopera toate costurile direct legate de program (i.e.conferinte, seminarii si costuri de transport pentru vizitele de grup efectuate pe teren). Compania de la care vine participantul trebuie sa acopere costurile de transport catre si din Japonia, cat si cheltuielile de subzistenta in Japonia (inclusiv cazarea).
Mai multe informatii si formulare de candidatura pot fi gasite aici.

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00