studentie.ro  » cariera » internship » STAGII DE PRACTICA LA CEDEFOP

STAGII DE PRACTICA LA CEDEFOP

Publicat: 15 Mai 2009 | Vizualizari: 1167

CEDEFOP, Centrul European pentru Dezvoltarea Formarii Profesionale, ofera doua perioade de stagii de 5 luni pentru tineri licentiati si angajati in sectorul public. Stagiarii sunt selectati dintre cetatenii statelor membre ale UE. Perioadele de stagiu implica experienta de lucru intr-unul din departamentele CEDEFOP si incep in fiecare an de la 1 martie si 1 septembrie.
Scopurile perioadei de stagiu la Cedefop sunt:

- sa ofere stagiarilor o idee generala despre obiectivele si problemele asociate cu dezvoltarea formarii profesionale initiale si continue in cadrul integrarii europene;
- sa le ofere cunostinte practice despre activitatea departamentelor Cedefop;
- sa le permita dobandirea unei experiente personale prin intermediul contactelor stabilite in cursul zilei de lucru;
- sa le permita sa continue si sa puna in aplicare cunostintele dobandite in timpul studiilor sau carierei profesionale.
Stagiarii indeplinesc sarcinile echivalente unui functionar debutant cu atributii executive: de exemplu, redacteaza minutele intalnirilor, cauta informatii pe o anumita tema, asista sefii de departamente in activitatea lor. Serviciul de Traduceri al CEDEFOP ofera, de asemenea, perioade de stagii. Stagiarii care aplica pentru un plasament in cadrul Serviciului de Traduceri trec prin aceleasi proceduri de selectie.
Criterii:
-Candidatii trebuie sa fie cetateni ai statelor membre UE sau sa fie din statele candidate care beneficiaza de o strategie de pre-aderare.
-Stagiarii nu trebuie sa mai fi beneficiat de un stagiu intr-o alta institutie sau organizatie europeana.
-Stagiarii trebuie sa fi terminat, la momentul datei limita de inscriere, un curs universitar si sa fi obtinut o diploma sau echivalentul sau pana la data limita de candidatura.
-Candidatii din statele membre trebuie sa cunoasca bine cel putin doua limbi oficiale ale UE, dintre care una ar trebui sa fie limba engleza. Candidatii din statele candidate trebuie sa cunoasca foarte bine cel putin limba engleza.
-Inscrierea se face on-line
Burse: Bursa acordata este de 800 euro pe luna. Pentru a favoriza participarea egala, stagiarii cu dizabilitati pot primi un supliment de 50% din bursa de baza. Stagiarii care sunt rezidenti in Salonic inainte de training primesc 615 Euro pe luna.
Data limita: 1 iunie 2009
Sursa: eurodesk.ro

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00