studentie.ro  »  Cariera  »  Internship  »  STAGII DE PRACTICA PENTRU TINERII ABSOLVENTI

STAGII DE PRACTICA PENTRU TINERII ABSOLVENTI

5/52771
calendar_month 22 Iun 2009, 00:00
In perioada iunie - iulie, www.StudentCV.ro va gazdui Programul National INTERNSHIP 2009. Aflat la a doua editie, programul isi propune inlesnirea participarii tinerilor la oportunitatile de stagii de practica in cele mai competitive domenii de activitate.
Atractivitatea unui internship consta in insusirea si dezvoltarea unor abilitati profesionale aplicate, precum lucrul in echipa sau managementul de proiect, sansa de a castiga experienta profesionala reala si, la final, de a obtine un loc de munca permanent in domeniul de lucru ales.
Interactiunea cu profesionisti in domeniu, posibilitatea de a participa la training-uri si sesiuni de formare teoretica si practica, lucrul in cadrul unei echipe competitive, precum si orientarea catre rezultate constituie avantajele pe care le vor avea tinerii participanti la acest eveniment. De cealalta parte, prin programul Internship 2009, angajatorii au posibilitatea de a atrage in cadrul companiei lor tineri valorosi, pe care ii pot forma, indruma si ulterior angaja in regim permanent. Selectarea unui student sau proaspat absolvent intr-un program de practica presupune seriozitate, orientare catre invatare si perfectionare, precum si deschiderea de a dobandi abilitati profesionale noi.
Cea mai importanta componenta a Internship 2009 va fi cea online: portalul www.studentCV.ro cuprinde cea mai mare baza de candidati pentru internship-uri la nivel national. In urma completarii unui CV Europass, studentii si proaspat absolventii pot aplica la stagiile de practica oferite de companiile participante. O alta componenta importanta este Ghidul de Internship, revista distribuita in universitatile din Bucuresti. Revista este conceputa ca un indrumar pentru startul in cariera, cuprinzand articole profesionale, tutoriale, interviuri cu specialisti in resurse umane, antreprenori, manageri si vedete de televiziune.
Anul acesta, concurenta pentru oportunitatile de Internship s-a dovedit a fi din ce in ce mai acerba. Pe fondul diminuarii numarului de locuri de munca, dar si al stagiilor de practica, companiile au devenit mai selective cu potentialii candidati. In acelasi timp insa, tinerii aprecieaza tot mai mult oportunitatile de internship si aplica intr-un numar foarte mare la stagiile disponibile pe piata.
Editia 2009 propune stagii de practica in domenii atractive, precum FMCG, Bancar, IT, Resurse Umane, Administrativ, Contabilitate, Inginerie, Vanzari si Juridic. Companii importante precum Dacia - Groupe Renault, Procter&Gamble, Intact Media Group, Stanleybet, Ascent Group sau Unicredit Tiriac Bank ofera internship-uri pe perioada verii aici.
BCR Administrare Fond de Pensii este partenerul oficial al Internship 2009. Partenerii media ai evenimentului sunt Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle TV, eJobs, Jurnalul National, Saptamana Financiara, Financiarul, Radio ZU, HotNews.ro, Sapte Seri si Comunicatedepresa.ro.
Evenimentul este organizat de Perform HR – companie de resurse umane si evenimente de cariera pentru tinerii profesionisti - si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.
Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship