studentie.ro  »  Cariera  »  Internship  »  STAGII DE PREGATIRE LA OFICIUL PENTRU ARMONIZARE PE PIATA INTERNA

STAGII DE PREGATIRE LA OFICIUL PENTRU ARMONIZARE PE PIATA INTERNA

4/49628
calendar_month 25 Feb 2009, 00:00
OHIM organizeaza de doua ori pe an stagii de cinci luni pentru tinerii licentiati. Aceste stagii constituie o experienta de munca intr-unul din serviciile OHIM. Ele incep la 1 februarie (stagiu de primavara) si 1 septembrie (stagiu de toamna), in fiecare an.
Aceste stagii permit stagiarilor:
- formarea in domeniul proprietatii industriale si mai concret in domeniul dreptului marcilor inregistrate;
- completarea si aplicarea cunostintelor dobandite in cursul studiilor sau vietii profesionale;
- dobandirea unor cunostinte practice privind functionarea Oficiului si o experienta personala prin contactele stabilite in munca de fiecare zi.
Principalele domenii de activitate ale OHIM sunt urmatoarele:

a) proprietatea industriala: marci inregistrate; litigii; apeluri; design; cooperare tehnica internationala.
b) alte domenii, in special: finante si tehnologia informationala.
Stagiarii au dreptul la o bursa lunara de 800 Euro. Stagiarii care continua sa fie remunerati de angajatorul lor sau cei care beneficiaza de o bursa de la un alt organism sau de alte alocatii, vor avea dreptul la o contributie financiara din partea OHIM daca suma pe care o primesc este mai mica decat bursa de stagiu. In acest caz, ei vor primi diferenta.
Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie:
- sa aiba varsta sub 30 ani in prima zi a stagiului la care se face referire.
- sa fie cetateni ai statelor membre ale Comunitatilor Europene. Totusi, un numar limitat de candidati din tarile asociate si din tarile terte poate fi acceptat.
- sa aiba o diploma universitara, care sa dovedeasca terminarea unui ciclu complet de studiu sau, in cazul stagiarilor care sunt in ultimul an de studii, un atestat oficial de la universitate cu notele obtinute;
- sa aiba experienta initiala dobandita intr-unul din domeniile de activitate ale OHIM, fie prin specializare ca parte a studiilor candidatului pentru obtinerea unei diplome universitare, fie o dizertatie a altui proiect de cercetare efectuat ca parte a studiilor ori intr-o alta maniera, fie experienta profesionala sau un stagiu anterior.
- sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale Comunitatilor Europene si satisfacator o alta; una dintre aceste limbi trebuie sa fie o limba a OHIM (spaniola, germana, engleza, franceza, italiana). Pentru candidatii din tarile asociate si tarile terte se cere cunoasterea foarte bine a uneia dintre limbile OHIM. Este recomandat ca stagiarii sa aiba cunostinte de limba spaniola, in masura in care ele contribuie la facilitarea integrarii stagiarului.
Date limita:
31 august (pentru stagiul de primavara)
28 februarie (pentru stagiul de toamna)
CONTACT:
OHIM - Office for Harmonization in the Internal Market (Trade marks and Designs)
Bureau de stages
Avenida de Europa, 4
E-03008 Alicante
Tel: +34 965139153 + 34 96 513 9100
Fax: +34 965 139159
Email: Bureau.Stages@oami.europa.eu
Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship