studentie.ro  » cariera » internship » STAGII INTERCULTURALE DE LIMBI STRAINE

STAGII INTERCULTURALE DE LIMBI STRAINE

Publicat: 15 Mai 2009 | Vizualizari: 1076

Consiliul Europei organizeaza in fiecare an stagii interculturale de limbi straine in diferite tari unde se vorbeste limba respectiva. Stagiile se desfasoara in cooperare cu diferite autoritati nationale din tara gazda implicata.
Scopul acestor stagii este de a promova dialogul intercultural, punandu-se un accent special pe drepturile omului si pe elaborarea politicilor de tineret la nivel european, oferindu-le tinerilor, provenind din diferite medii si tari, ocazia sa se intalneasca.

- Obiectivele strategice ale stagiilor interculturale de invatare a limbilor straine, care contribuie la imbunatatirea activitatii de tineret si la cooperarea internationala, sunt: promovarea dialogului intercultural, precum si a intelegerii si cooperarii internationale;
- oferirea ocaziei tinerilor si lucratorilor in domeniul tineretului de a descoperi diversitatea actiunilor de tineret in diferite tari;
- incurajarea crearii de retele intre asociatii europene de tineret;
- contributia la diversitatea limbilor vorbite in activitatea internationala de tineret.
Stagiile combina diverse elemente cum ar fi:
- activitati si ateliere avand ca tema invatarea interculturala, educatia drepturilor omului si activitatile internationale de tineret, in limba vizata; cursuri in cadrul carora sunt exersate abilitatile de ascultare, vorbire, citire si scriere pentru dezvoltarea cunostintelor de gramatica si vocabular;
- perioade de studiu individual pentru exersarea abilitatilor specifice si consolidarea invatarii;
- contact cu organizatiile de tineret pentru descoperirea activitatii de tineret la nivel local;
- program de vizite culturale si activitati de tineret.
Programul de stagii de limbi straine pentru 2009:
- Stagiu intercultural de limba araba: Rabat, Maroc, 19 iulie - 6 august 2009.
Data limita: 20 mai 2009
- Stagiu intercultural de limba rusa: Moscova, Rusia, 22 iunie - 11 iulie 2009.
Data limita: 13 mai 2009
- Stagiu intercultural de limba turca: Istanbul (2 saptamani) si Trabzon (o saptamana), Turcia, 13 iulie - 1 august 2009.
Data limita: 20 mai 2009
Criterii de participare - Candidatii trebuie:
- sa fie activi intr-o organizatie/structura de tineret;
- sa fie nominalizati de organizatia de tineret din care fac parte;
- sa aiba varsta intre 18 - 30 de ani;
- sa fie bine informati despre organizatia/structura din care fac parte si despre organizatia/structura suport nationala/internationala
- sa manifeste un interes pentru dimensiunea interculturala a cursului;
- sa isi doreasca sa lucreze in grup, sa ia initiativa si sa impartaseasca cu ceilalti;
- sa aiba o motivatie si o nevoie clar definite pentru dezvoltarea competentelor lingvistice interculturale;
- sa isi doreasca sa contribuie la dezvoltarea programului si sa isi asume responsabilitatea pentru propria invatare; sa fie de acord sa se implice intr-o activitate de follow-up in organizatia din care fac parte.
Costuri:
- cazarea, masa si costurile de participare sunt asigurate de Consiliul Europei si partenerii sai in tara gazda.
- participantii trebuie sa tina cont de faptul ca absentarea de la orice parte a cursului, fara un motiv intemeiat, duce la acoperirea tuturor acesturi costuri de catre participant.
- Cheltuielile de calatorie si taxele de viza (pentru cei care au nevoie de viza) trebuie sa fie acoperite de participant sau de organizatia/structura suport (de trimitere).
Tarile eligibile sa participe: Candidatii trebuie sa fie rezidenti intr-un stat membru al Consiliului Europei sau intr-o alta tara semnatara a Conventiei Culturale Europene.
Procedura de inscriere: Candidatii trebuie sa trimita formularul de inscriere catre organizatia din care fac parte, inainte de data limita. Nu se accepta inscrieri individuale. Organizatia va face selectia candidatilor, va nominaliza participantii si va trimite versiunea scanata a formularului de inscriere semnat, impreuna cu o scrisoare de recomandare pentru fiecare candidat, pe adresa Secretariatului, la: youth.language@coe.int.
Sursa: eurodesk.ro

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00