studentie.ro  » cariera » internship » STAGII LA CENTRUL EUROPEAN DE LIMBI MODERNE

STAGII LA CENTRUL EUROPEAN DE LIMBI MODERNE

Publicat: 22 Sep 2009 | Vizualizari: 1957

Centrul European de Limbi Moderne (ECML) recruteaza stagiari de doua ori pe an pentru o perioada de la 3 la 6 luni.
Principalul rol al ECML, care este o institutie a Consiliului Europei, este de a servi, in general, la implementarea politicilor lingvistice si la promovarea abordarilor inovatoare in invatarea si predarea limbilor moderne.
Stagiarii vor lucra pe doua niveluri:
1) Ei vor avea sarcini precise intr-un anumit domeniu. Pentru aceasta sunt propuse trei specializari care corespund la patru tipuri de stagii diferite:
Specializarea web site - website: stagiarul asista web master-ul in activitatea sa cotidiana si participa la vitalizarea site-ului ECML, fiind responsabil pentru acuratetea si actualizarea informatiilor. Acest stagiu implica o activitate creativa care permite stagiarului sa contribuie la elaborarea permanenta a site-ului. Stagiarul va lucra, de asemenea, in colaborare cu Centrul de resurse si cu responsabilii de program pe termen mediu. Stagiarii trebuie sa aiba o specializare lingvistica si experienta in domeniul informaticii (ICT).
Specializarea organizare si planificare - program: stagiarul care asista directorul de programe are sarcini legate strans de gestionarea programului pe termen mediu (PTM): pregatirea dosarelor cu materiale si/sau informatii practice pentru participantii la ateliere si alte activitati organizate de ECML; stabilirea configuratiei unui document in cadrul diferitelor proiecte ale PTM; expedierea documentelor.
Specializarea documentare - DRC (Documentation Research Center): stagiarul care asista responsabilul centrului de resurse/documentare trebuie sa fie specializat in domeniul bibliotecar/documentar/stiintele informarii si, eventual, ICT. Stagiarul se integreaza in echipa Centrului de resurse si documentare si participa la infiintarea unor noi servicii, implementarea noilor instrumente/materiale documentare, precum si in alte activitati documentare cotidiene.
Specializarea pe administrare generala si financiara - Administrare: stagiarul va contribui la dezvoltarea bazei de date legate de baza de date de e-mailuri deja existenta, dar si la implementarea Windream ((Document Management Software), in special la dezvoltarea unui grid de formare. Stagiarul va fi implicat in procedura de documentare financiara, va copia si scana, clasifica in functie de articolul bugetar, va clasa mailuri, va pregati corespondenta catre Strasbourg, va corecta baza de date ECML existenta - va corecta informatiile, va adauga informatii noi si detalii bancare, va pregati seminarii.
In toate cele patru cazuri, stagiarul trebuie sa aiba spirit de echipa, flexibilitate si sa manifeste interes pentru activitatile ECML.
2) Stagiarii vor avea, de asemenea, si sarcini de ordin general in cadrul evenimentelor programului (ateliere si reuniuni) si reuniunilor statutare.
Este asigurata o subventie lunara de 686 EUR si o contributie pentru cheltuilelile de transport.
Stagiarii trebuie sa fie absolventi de studii superioare, preferabil studii postuniversitare.
Ei trebuie sa aiba cunostinte plurilingvistice (engleza, germana, franceza) si sa posede cunostinte adecvate de caligrafie si de utilizare a calculatorului, intrucat vor avea frecvent ca sarcina traducerea de documente oficiale.
Date limita: Formularele de inscriere la stagii trebuie sa ajunga la ECML pana la
- 30 septembrie (pentru ianuarie-iunie)
- 31 martie (pentru perioada iulie-decembrie si pentru perioada septembrie-februarie pentru stagiile administrative)
sursa: eurodesk.ro

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00