studentie.ro  »  Cariera  »  Internship  »  Top 10 motive ca sa te inscrii la un internship vara aceasta

Top 10 motive ca sa te inscrii la un internship vara aceasta

1/153759
calendar_month 14 Iun 2013, 00:00
Inca nu ti-ai gasit un job pentru vara aceasta si vrei sa faci ceva care sa te ajute in cariera ta? Atunci este momentul sa te gandesti serios la un internship, o metoda rapida de a capata experienta si care te poate ajuta sa iti construiesti o viziune asupra domeniului de munca in care vrei sa activezi. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa te inscrii intr-un internship vara aceasta:

Castigi experienta reala in munca

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le poate oferi un internship este acumularea de experienta direct la locul de munca. Aceasta experienta iti poate spori, de asemenea, sansele de a-i impresiona pe potentialii angajatori si poate fi un real atu in fata celorlalti candidati, in cazul in care participi la un interviu de angajare.

Iti dezvolti abilitatile personale

Un alt avantaj pe care il ofera un stagiu de vara de internship este reprezentat de dezvoltarea abilitatilor si competentelor intr-un anumit domeniu. Astfel, in momentul in care te vei angaja intr-o companie, tu nu vei avea nevoie sa o iei de la zero, ci va trebui doar sa iti imbunatesti si aduci valoare abilitatilor deja insusite.

De asemenea, un candidat cu abilitati dezvoltate ii va impresiona mult usor pe angajatori, fata de un candidat care nu are nici cea mai mica idee practica despre domeniul in care vrea sa activeze.

Iti poti crea relatii

Stagiile de internship sunt in general conduse de oameni care au o experinta destul de vasta in munca, asa ca poti afla multe lucruri noi si stiute de foarte putine persoane. Insa unul dintre cele mai mari avantaje in cadrul unui internship este faptul ca poti intra in contact cu oameni care te pot ajuta sa iti construiesti o cariera de succes, daca prezinti interes pentru ceea ce faci.

Iti poti imbunatati CV-ul

In multe cazuri, mentionarea unui internship in CV este marea sansa a multora dintre studentii care isi cauta un loc de munca, insa nu au experienta, de a reusi sa fie angajati. Daca angajatorul observa in CV-ul tau ca ai participat la un internship, acesta isi va da seama ca esti o persaoana dispusa sa isi sacrifice timpul sau liber si sa castige experienta totodata.

Sursa foto: comerecommended.com
Autor: Ana Ionescu