Vesti bune de la Stagii pe Bune
1/16749
calendar_month 26 Mai 2010, 00:00
Vesti bune pentru viitorii profesionisti in IT&C din cele mai importante facultati tehnice din tara! Stagii pe Bune pune anul acesta 410 pozitii de stagiu la dispozitia studentilor dornici de a efectua un stagiu in IT&C pe perioada verii.

Aflat la cea de-a 6-a editie, programul organizat de catre Asociatia pentru Studenti si Profesionisti in IT&C (ASPI) ofera posibilitatea studentilor si masteranzilor din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara sa se familiarizeze cu mediul si modul de lucru al companiilor si sa-si completeze cunostiintele teoretice cu cele practice in unele din cele mai mari companii de profil din Romania.

Un stagiu de practica reprezinta de multe ori o ocazie buna pentru studenti de a face pasii decisivi in cariera inca de la inceput. Reprezentantii companiilor participante la editiile anterioare ale programului au recunoscut ca cei mai buni dintre stagiari au fost angajati in urma perioadei de pregatire. « Pana acum am gasit stagiari foarte bine pregatiti si creativi, care au avut un impact real asupra proiectelor la care au lucrat - ceea ce ne dorim in continuare. Sunt multi care s-au intors dupa terminarea facultatii, ori au ramas dupa terminarea stagiului », marturiseste Cristina Visan, BitDefender.

"Am invatat foarte multe, de la cunostinte tehnice la experienta de a lucra intr-o echipa. Am observat mediul organizational al unei companii multinationale”, marturiseste Radu Andritoiu, Intern Software Engineer, stagiar Adobe Romania. De altfel, printre companiile care pun la dispozitie 410 stagii de practica in acest an (un nou record al programului) se numara BitDefender, Adobe, 4PSA, Freescale, IBM, Alvarion, Gameloft, Microsoft, Ixia si multe altele.

Ca si in anii anteriori, cele mai cautate categorii sunt Business Software (pentru care firmele ofera 123 de pozitii de stagiu), New Media & Web Development (73 de pozitii), Embedded & Security Software (70 de pozitii) sau Quality Assurance & Technical Support (54 de pozitii). De asemenea, programul ofera stagii si in domeniul Hardware (38 de pozitii), Networking & Communication (27 de pozitii) si Entertainment Software & Graphics (25 de pozitii).

"Am fost foarte multumita de cum a decurs participarea mea in programul Stagii pe Bune. Nu numai ca am fost scutita de o cautare probabil lunga si enervanta, in urma careia firmele poate nici nu m-ar fi contactat, dar am apreciat foarte mult si organizarea foarte buna a programului si chiar a site-ului”, spune Iulia-Andra Condurache, C/C++ Software Developer, stagiar BitDefender.

Stagiile se desfasoara exclusiv pe perioada verii, iar inscrierea in program este gratuita pentru studenti si masteranzi si se poate face pe site-ul www.stagiipebune.ro. Data limita de aplicare la stagii este 30 mai 2010!

Vezi cele mai noi programe de internship / stagii de practica in sectiunea Studentie.ro/Internship