AFRODISIACE DIN ANTICHITATE
5/5029
calendar_month 15 Oct 2007, 00:00
Legea "similaritatii" era folosita de inteleptii din culturi antice diferite. Se credea ca potenta este stimulata prin ingestia unor alimente care seamana cu organele sexuale (de la corn de rinocer pentru barati, la stridiile "feminine").

Textele antice (1000 ien) de medicina ayurvedica recomandau sarea dintr-o mina din Sindh ca un stimulent sexual eficient. Kamasutra sugereaza ca potenta poate reveni prin tratamentul unei bauturi tonice care contine unt, miere, zahar, lapte, lemn dulce si suc de ceapa. Un tratament alternativ: imbibarea unu testicul de berbecut in lapte fiert.


In Grecia antica (320 en) filosoful Theophrastus povestea de o planta "satyrion" care permitea unui barbat sa aibe 70 de acte sexuale consecultive. Fiind atat de populara, planta dispare din Grecia in acea perioada.

In anul 300 i.e.n. vindecatorii chinezi declarau cuisoarele ca un remediu eficient pentru refacerea potentei.

In Egipt, Cleopatra dizolva perle in otet si folosea decoctul ca bautura. Ea pune pe seama acestei bauturi reusita seductiei lui Cezar si Marc Antoniu. Veninul de cobra se dovedeste a avea efecte afrodisiace mai slabe.

In Roma (50 e.n.) biologul Pliniu cel Batran scria ca ghimbirul este afrodisiac daca este macinat si folosit ca o crema pentru masarea stomacului, scrotului si a anusului.

In anul 68 e.n. se spunea ca masarea organelor sexuale cu lapte de magarita readucea virilitatea. Efectul era mai puternic daca era aplicat de laptareasa.