CELE MAI SCUMPE FAST-FOOD-URI DIN LUME
5/5434
calendar_month 14 Nov 2007, 00:00
Este evident ca in tara care a inventat restaurantele fast food exista si cele mai scumpe mancaruri de gen din lume. Ciocolata calda de 25.000$, inghetata sau pizza cu icre negre de 1000$ portia sunt delicatese din meniurile de mii de dolari.

O noua delicatesa demna de rafinamentul restaurantelor de lux a fost creata pentru a satisface cel mai pretentios client al fast-food-urilor. Specialistul in gastronomie, pentru ca doar `bucatar sef` este o eticheta injositoare, Daniel Bouloud a dat burgerului traditional un `parfum` frantuzesc.

Versiunea sa a burgerului are o chifteluta mai speciala. In loc de carnea tocata de vita, reteta sa are o umplutura din carne de cotlet inabusit in vin rosu, foie gras, un amestec ras de radacininoase si trufe negre coapte. Peste chifteluta se pune un strat de bucati de trufe proaspete.

Ketchup-ul este inlocuit cu un strat de rosii coapte si dulceata de rosii.

Chifla este facuta dintr-un aluat de paine cu parmezan, mac si o ligurita de hrean proaspat. Deasupra are laptuca creata si ceapa rosie. Garnitura este cu cartofi frantuzesti preparati intr-un fel mai special: pernute-sufleu de cartofi.

DB Bistro Moderne din New York sau Daniel Boulud Brasserie din Las Vegas serveste burgerul doar in perioada trufelor decemrie-martie cu pretul de 120$ sandvisul.

Pofta de ceva dulce? Serendipity 3 are inghetata de 1.000 de $. Este poleita cu aur alimentar, adica foita de aur de 23 de carate in forma de frunza. Aroma insa vine de la cele 2 feluri de vanilie: vanilia tahitiana si pastai din Madagascar, si ciocolata venezualeana de Chuao.

Sosurile specifice retetei de inghetata Sunday sunt inlocuite de cea mai scumpa ciocolata din lume - produsa de Amedei Porcelana. Inghetata este presarata cu fructe confiate, migdale aurite, ciocolata truffle si cirese invelite in martipan.

Inghetata este sevita cu o portie de caviar dulce Grande Passion intr-o ligurita de sidef si flori aurite de zahar.

Desertul este pus intr-o cupa de cristal Baccarat (cadou pentru acasa) si se serveste cu o lingurita aur de 18 carate (de imprumut).

Cel mai scump desert din lume este o ciocolata calda de 25.000$ (confirmat si de Guinness Book). Restaurantul new-yorkez Serendipity 3 isi decoreaza lichidul pretios cu 5 grame de aur tocmai bun de mancat, truffle, cacao din 14 tari, frisca proaspata si lapte.

Ciocolata este servita intr-o cupa decorata cu foita de aur cu diamate de un carat si o ligura de aur (care ramane amintire).