CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN LUME

calendar_month 02 Nov 2007, 00:00
Acolo, veneratul bucatar Alain Passard isi arata maiestria in prepararea legumelor pestelui si puiului. Fructele si legumele sunt specilitatea sa (este cunoscut pentru dulceata de rosii cu 12 arome - dulceata de ceapa este un produs intalnit in toate magazinele Frantei, deci nu este un desert chiar atat de ciudat). Morcovii sunt adusi de la 150 de km de Paris, din ferma ecologica a bucatarului din Le Mans, cu TGV-ul la 10 dimineata, chiar inainte de pranz.

Guy Savoy, Paris are meniuri de 402$. Savoy gaseste "bucurie si poezie" in timpul prepararii felurilor luxoase de mancare. Texturile, culorile si gustul sunt amestecate rezultand mancaruri `raci albastrii`, `ciuperci policcrome`, `supa de trufe negre` servite cu un strat de briose cu ciuperci si unt de trufe.



Joel Robuchon este cunoscut pentru stilul de servire `tapas` (aperitiv spaniol) care ofera o panoplie de gusturi savurate fiecare separat. La `The Mansion` felurile de mancare nu se mai termina. Bucatarul-sef Claude Le Tohic trebuie sa tina pasul cu meseni astfel, acestia sa nu se plictiseasca.
Louis XV, Alain Ducasse, Monaco, 6 feluri de mancare de 307$. Camera de mese aurita si meniul `pentru experti in gastronomie` reflecta pasiunea pentru arta mancarurilor."Din respenct pentru adevarata aroma sunt cateodata tentat sa creez un fel de mancare doar cu 2 ingrediente condimentat cu o singura aroma" spune bucatarul-sef Franck Cerrutti in introducerea "Meniu"-lui. Pieptul de porumbel este servit doar cu ficat de gasca copt si cartofi inabusiti, iar desertul de piersici in ulei de masline cu cu vengretta de lamaie.
La Pergola, Roma, 267$, 9 feluri de mancare. Acest restaurant este singurul cu restaurant de 3 stele Michelin din Roma (clasament in care pentru restaurant cu 3 stele Michelin merita sa faci o calatorie doar pentru a manca acolo). De pe acoperisul unde este amplasat localul se pot savura cannoli crocante cu un sos de pepene si telina si garnitura de legume (brunoise), medalion de rac in apa de cocos si vanilie.

Restaurantul este construit in totalitate din sticla, la 5 metrii sub apa Oceanului Indian. Toate felurile de mancare sunt din fructe de mare si file uscat de oaie cu tahini (pasta de seminte de susan si ulei de masline), seminte de susan copate si `kulhafila` alge de Maldive gatite cu lamaie si sare.

Noutati




