CUM SA INTRII IN ISTORIE
4/4974
calendar_month 10 Oct 2007, 00:00
Pasiunea englezilor pentru istorie si traditie a invadat si internetul. Este vorba de un vast grup de site-uri in care gasesti milioane de inregistrari, milioane de familii din cele mai diverse surse, nu numai cele introduse de utilizatori.

Exista posibilitatea crearii unei pagini personale a familiei cu date despre fiecare membru, relatii, date de nastere.
Aceasta structura web iti ofera posibilitatea sa te inscrii in program, sa iti creezi o pagina web si chiar sa castigi bani (prin abonamentele de acces ale viitorilor vizitatori ai site-ului).

Genealogia on-line este o modalitate mult mai facila si rapida de pastrare a datelor tuturor rudelor si poate fi consulatata doar de cei care au si ei un arbore genealogic.

La sfarsitul lunii septembrie 2007 Arhivele Nationale din Anglia si-au dat acordul folosirii datelor referitoare la persoanele care au vizitat Regatul Unit intre anii 1878 - 1960. Lista contine toti pasagerii (cca 18 milioane) care au imigrat si calatorit in Anglia pe o perioada de aproape un secol.

Baza de date de 1 milion de pagini va fi disponibila on-line in 2008. Informatiile contin date precum: nume, varsta, ocupatie, scopul calatoriei, numele vasului si portul de origine.

In istoria UK migratia a fost un element decisiv care a modelat multi-culturaliatea din prezent. Reprezentantul Arhivelor Nationale, Dan Jones, declara ca este incantat de colaborarea cu partenerii comerciali precum Ancestry.co.uk pentru ca ofera mai multor oameni posibilitatea de a avea acces la bogatia de informatii care exista in Arhivele Nationale.