DE CE PLAC FEMEILE BARBATII IN UNIFORMA
4/4977
calendar_month 10 Oct 2007, 00:00
Albul cuminte si negrul mohorat nu mai satisfac nevoile quasi-vestimentare ale femeilor. Ele isi doresc acum o intreaga garderoba de dessu-uri, in functie de fiecare dispozitie, cu modele si panglici, dantele si bretelute cat mai diverse.

Dar de cateva sute de ani de cand aceste dedesubturi au devenit universal recunoscute si folosite, ele au trecut prin cele mai crunte modificari.

Totusi, doar industria lenjeriei intime este mult mai variata in variantele ei feminine. Pornind de la pantalonasii pana la genunchi, migrand la minimul necesar, pana la minusculul necesar.


Chilotul masculin are insa un conservatorism feroce, atat in culori, cat si in croiala, forma, fiind uneori dezvaluit, chiar pe jumatate, de pantalonii bufanti cu talia cazuta. Recunosc, nu cunosc esteticul evident.

Vederea unei bretelute, elasticut a fost "descoperita" abia in 1980 de Dolce & Gabbana, acum o firma cu mare raspandire si in pietele agroalimentare, autogari, statii de tramvai.

Azi, dupa doar cateva (doua)zeci de ani dupa ce am aruncat tiparul de sutien, avem o gama variata. Ne putem scalda in libertatea de alegere a 2-3 firme producatoare. Dar nu inteleg de ce divesitatea nu patrunde si pe taramul masculin.

Oricum prezenta dantelei nu poate fi o optiune acceptabila de "chilotii albi", negru este o indrazneala acceptabila, insa orice alta nuanta este absolut nemaivazuta - excludem jocul de patratele si forme geometrice alb-negru, si accidentele rozalii produse in masina de spalat.

Am citit pe la inceputul anului un slogan, ceva cu sustinerea diversitatii, dar nu se referea la acest subiect sumar de imbracaminte.