PANTALONII HIP-HOP INTERZISI IN AMERICA
5/5065
calendar_month 18 Oct 2007, 00:00
Atunci cand autoritatile din statul american Virginia a incercat sa interzica pantalonii largi gen Hip-Hop acestea au fost ridicularizate de mass-media din toata lumea denumind incercarea "rebeliunea boxerilor".

Dar refuzul dat de Senatul american nu a stins disputele din orasul Richmond. Daca regula care interzice acesti pantaloni este adoptata in 8 state, ea devine lege.
Miscarea este alimentata de grijile legislatorilor: vestimentatie neingrijita a tinerilor americani poate fi legata, indiferent cat de indirect, de delincventa, rezultate slabe la scoala si abandon.

"Avem copii care se plimba cu pantalonii sub fund, nu este decent." este parerea lui Timothy Holmes, membru al Consiliului municipal al unei suburbii a Miami-ului care este de acord cu interzicerea pantalonilor. Comunitatea sa este cea mai recent aderenta a acestei miscari.

T. Holms a inaintat o propunere care ar interzice purtarea pantalonilor in parcuri, biblioteci si alte spatii si cladiri publice. Propunerea care va fi votata in 24 octombrie nu se pedepseste nici cu amenda nici cu inchisoare, insa cei care o incalca vor fi evacuati de pe proprietatea municipala.

In anii `60 moda fustelor mini a reusit sa infrunte dezaprobarea civila de a expune picioarele. " Modul cum se imbraca cineva tine de libera exprimare, aparata de Primul Amendament" spune Marjorie Esman, presedinte al Uniunii Americane a Libertatilor Civile din Louisiana.

Asta insa nu a impiedicat multe orase din diferite state precum Texas, Louisiana si Connecticut sa stabileasca reguli de interzicere. In unele cazuri pedepsele includ si inchisoarea de pana la 15 zile sau amezi de 150$.

Crearea acestor pantaloni cu talie joasa a fost inspirata de pantalonii fara curea ai condamnatilor din inchisoare. Moda este specifica comunitatilor urbane si sub-urbane de hip-hop, purtate in special de negrii.