VIATA PRIVATA A PRESEDINTILOR
5/5158
calendar_month 30 Oct 2007, 00:00
In 18 octombrie biroul de relatii publice al presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy anunta dirvortul sau de sotia sa Cecilia.

Stirea a fost pe primele pagini ale ziarelor din toata lumea, insa nu este prima oara cand un politician se desparte de sotia/sot cand inca ocupa un loc de frunte al tarii.


In trecutul democratic al Frantei au existat cazuri de relatii extraconjugale in timpul mandatului, insa cazul Sarkozy este primul care a divortat in timpul detinerii pozitie de presedinte al tarii.


Pierre Trudeau din Canada, primul ministru si unul dintre cei mai doriti burlaci din tara, a socat intreaga tara in 1971 cand s-a casatorit neasteptat cu tanara de 22 de ani Margaret Sinclair.

Dupa despartirea lor din 1977, Margaret a continuat sa fie pe primele pagini ale ziarelor – ea a fost asociata cu scenele cluburilor din New York si cu petrecerile in compania membrilor trupei Rolling Stones.

Sotii Trudeau au divortat oficial in 1984, anul in care Pierre si-a terminat mandatul.

Rudy Giuliani, New York. Primarul a chemat ziaristii la o conferinta in anul 2000 pentru a anunta divortul sau de sotia sa, Donna Hanover.

Aceasta veste a venit imediat dupa ce in urma cu cateva zile fusese publicata o fotografie care dovedea o relatie extraconjugala.

Divortul a fost definitivat in 2002, dupa ce mandatul lui Giuliani s-a terminat.

Carlos Menem, Argentina. Presedintele Argentinei in anii 1989-1999 si-a indepartat sotia sa, Zulema Yoma de Menem, din rezidenta prezidetiala in 1990 dupa ce acesta a atacat in mod repetat viziunea politica a presedintelui.

Intr-o perioada in care acesta era plecat din tara, sotia a invitat cativa jurnalisti la o masa informala si i-a criticat modul de conducere.

Mai tarziu ea a deschis procedurile de divort, acuzandu-l pe Menem de adulter. Divortul s-a sfarsit in 1991.