studentie.ro  »  Timp liber  »  Baruri / Cluburi  »  Beraria Hanul cu tei

Beraria Hanul cu tei

1/153914
calendar_month 17 Iun 2013, 00:00
Beraria Hanul cu tei este locul din Centrul Vechi al Bucurestiului unde continua sa se scrie istorie. Designul impresionant, fotografiile care ilustreaza scene ale Bucurestiului de alta data creeaza senzatia ca ai calatori in timp, in perioada anilor ’30. In plus, interiorul berariei este foarte generos atunci cand vine vorba de spatiu, locatia numarandu-se printre putinele locuri din Centrul Istoric cu o capacitate de mai mult de 300 de persoane.

Serile petrecute la han fac si ele legenda prin specificul lor: cantari live sau concerte cu artisti cunoscuti, meciuri de fotbal, spectacole de stad-up comedy, teatru sau improvitatie. Din meniul pentru o seara reusita nu lipseste berea rece, pe care oaspetii pot avea placerea sa o serveasca la mesele speciale, cu draft incorporat, si mancarea delicioasa. Toate acestea sunt motive temeinice care te fac sa iti doresti sa revii in acest loc.

Pe timp de vara, curtea interioara a hanului devine locul unde nu iti pare rau ca ai pierdut noptile la bere cu prietenii. Terasa, departe de aglomeratia Centrului Vechi, se diferentiaza prin intimitatea si caldura pe care o emana, devenind coltul de care ai nevoie pentru a te relaxa.

In prezent, Hanul cu Tei mai adaposteste si restaurantul Embassy si mai multe galerii de arta, unde sunt pastrate obiecte de arta vechi, precum:
piese de mobilier, lambriuri, tapiserii si covoare, tablouri, fotografii, albume, documente vechi, ceasuri, aparate de fotografiat si gramofoane, monede si decoratii sau icoane.

Hanul cu Tei a fost construit in 1833 de catre Atanasie Hagi, Gheorghe Polizu si Stefan Popovici, pe strada Lipscani si este unul dintre putinele hanuri din Bucurestii de alta data care mai pastreaza din caracteristicile si pitorescul vremurilor de atunci.

Contact:
Strada Blanari, Nr. 5-7, Bucuresti
rezervari@berariahanulcutei.ro
0727 571 371
www.berariahanulcutei.ro