studentie.ro  »  Timp liber  »  Evenimente  »  21- 23 august 2015, Old City / New Culture, Festivalul Gabroveni & Covaci Days

21- 23 august 2015, Old City / New Culture, Festivalul Gabroveni & Covaci Days

1/197719
calendar_month 13 Aug 2015, 00:00
Cu destinatia indreptata spre Zilele Bucurestiului, Asociatia Connections, impreuna cu Excelsior Stil si Asociatia Pentru Promovarea Artelor Contemporane sarbatoreste una dintre cele mai indragite zone ale Capitalei - Centrul Vechi.

Doua dintre strazile cu cea mai interesanta traditie sunt Gabroveni si Covaci, inrudite astfel sub festivitatea „Gabroveni & Covaci Days”, care va avea loc in perioada de 21 - 23 august 2015. Evenimente vor scoate in evidenta legendele, povestile, traditiile strazilor din aceasta zona puse in contrapunct, prin arta contemporana, cu specificul locatiilor partenere. Pe vremuri, in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu, in aceasta zona aflata in vecinatatea Curtii Domnesti, Brancoveanu construise o gradina frumoasa unde se gasea un chiosc umbros.

Mai spre vremurile noastre, scriitorul Mateiu Caragiale a descris misterul acestei zone vechi a Bucurestiului in faimosul sau roman „Craii de Curtea Veche”. Un alt amanunt pitoresc este faptul ca pe strada Gabroveni se afla si restaurantul patronat de Caragiale, iar pe strada Covaci la celebra crama a lui Iordache cu 150 de ani in urma s-au lansat pentru prima data mititeii, un preparat culinar autohton care s-a bucurat si se bucura de mult succes, devenind un brand gastronomic al romanilor.

In memoria colectiva, strazile Gabroveni si Covaci au ramas si un loc al negotului, puzderia de consignatii si vanzatori ambulanti transformand acest spatiu intr-o "piata cu de toate" - de la antichitati, haine vintage, pana la gablonzuri si produse artizanale. Vrem sa readucem in evenimentul "Gabroveni & Covaci Days" acest spirit de talcioc urban, de bazar multicolor, prin organizarea unui targ de produse de design artizanal, vestimentar, de obiect si handmade care sa fie gazduit pe terasele localurilor de pe aceste doua strazi.

Vezi atasat programul festivalului.