studentie.ro  » timp-liber » evenimente » 30 de universitati si scoli britanice isi prezinta oferta educationala la Bucuresti, 21 noiembrie, orele 10:00 – 18:00, la Sheraton Bucharest Hotel

30 de universitati si scoli britanice isi prezinta oferta educationala la Bucuresti, 21 noiembrie, orele 10:00 – 18:00, la Sheraton Bucharest Hotel

Publicat: 09 Nov 2015 | Vizualizari: 1698

Citim adeseori titluri de stiri de genul „cercetatorii britanici de la Universitatea X au descoperit ca …” si uneori studiile se refera la subiecte cel putin amuzante. Unele voci nu se pot opri sa nu se intrebe de ce majoritatea cercetarilor vin din Marea Britanie. Iar raspunul este foarte simplu – pentru ca in universitatile din Marea Britanie se pune foarte mult accent pe cercetare si investitiile sunt pe masura. Chiar daca subiectele ni se par uneori poate mai putin importante, exercitiul cercetarii ajuta foarte mult studentii sa isi dezvolte gandirea si capacitatea de analiza si sinteza.

Iata una dintre motivatiile pentru care mii de studenti din intreaga lume aleg sa studieze in universitati din Marea Britanie, in diverse domenii de interes.

Romanii nu sunt o exceptie – numai anul acesta, 3150 de persoane au aplicat pentru programe de studiu in Marea Britanie (programe de licenta), domeniile alese fiind cu precadere cele de afaceri, studii sociale, precum si inginerie si tehnologia informatiei.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor de a afla mai multe despre programele de studiu in Marea Britanie, British Council a initiat in urma cu trei ani un targ educational dedicat exclusiv universitatilor si scolilor din UK – Education UK Exhibiton. Editia din acest an, la care participa 26 de universitati si 4 scoli de tip internat, se desfasoara in Bucuresti, in data de 21 noiembrie, la Sheraton Bucharest Hotel, intre orele 10:00 – 18:00.

17 universitati si una dintre scoli ofera o gama variata de burse, atat pentru programele de licenta, cat si pentru studii postuniversitare: burse de merit/de excelenta academica, burse de studiu pentru domenii precum stiinta si inginerie, economie, finante, drept, istorie contemporana si studii politice. Unele dintre universitati acorda burse sociale care pot acoperi o parte din costurile de trai, iar altele ofera burse pentru programele de master sau programe postuniversitare.

La acest targ educational participa patru universitati aflate in topul 50 al celor mai bune institutii de invatamant superior din lume, conform QS International World Rankings 2015. Acestea sunt: UCL - University College London (locul 7), King’s College London (locul 19), The University of Manchester (locul 33) si University of Warwick (locul 48).

Publicatia „The Guardian” a realizat la randul sau un studiu referitor la universitatile din Marea Britanie, pe baza caruia a desemnat cele mai bune programe de business, management si marketing din UK. In acest top se situeaza si patru dintre universitatile ce vor fi prezente la Education UK Exhibition in acest an - University of Warwick (locul 6), University College London (locul 14), Cardiff University (locul 21) si University of Kent & UEA - University of East Anglia (locul 25). Studiul cuprinde 113 institutii de invatamant britanice.

Printre noutatile cu care vin universitatile din Marea Britanie la targul Education UK se remarca programele de studiu in domenii precum Spa management, nutritie sau fizioterapie.

Cei care doresc sa studieze in Marea Britanie au posibilitatea de a primi un imprumut guvernamental (Tuition Fee Loan), fara dobanda, care acopera integral taxa de scolarizare la o universitate de stat (pentru programe de licenta), acesta urmand a se returna dupa finalizarea studiilor doar daca venitul anual depaseste un anumit prag ce depinde de tara unde vor lucra dupa terminarea studiilor.

Lista completa a universitatilor prezente la Education UK Exhibition, impreuna cu o scurta descriere a lor si a programelor de studiu sunt disponibile pe website-ul British Council:
www.britishcouncil.ro/studii-marea-britanie/education-uk/expozanti
Participantii se pot inregistra online pentru acest eveniment, la adresa https://ro.edukexhibition.org, avand astfel acces la mult mai multe informatii furnizate de expozanti, despre toate programele de studiu pentru studenti si elevi.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00