studentie.ro  »  Timp liber  »  Evenimente  »  ASFI premiaza cele mai rasunatoare "ecouri"

ASFI premiaza cele mai rasunatoare "ecouri"

1/192981
calendar_month 24 Apr 2015, 00:00
Cea de-a X-a editie a proiectului "Echos francophones", organizata de Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI), a ajuns la sfarsit! Pe 29 aprilie, la ora 18.00, Institutul Francez Iasi va gazdui Gala care va dezvalui castigatorii concursului literar si va incheia aceasta actiune culturala cu momente artistice, inspirate din literatura, teatru si muzica.

In perioada 5 martie-17 aprilie, cele patru teme ale competitiei au indemnat la creatie numeroase talente. Acest indemn a fost intarit si de cele doua cafenele literare de pe 19 martie si 2 aprilie, interactiunea cu poetii: Stefan Ivas, Matei Hutopila, Paul Gorban, Serban Axinte si Andrei Alecsa dovedindu-se constructiva si plina de inspiratie.

Dintre cei peste 100 de participanti, juriul format din scriitorii: Andrei Zbirnea, Bogdan Federeac, Rita Chirian, Adrian G. Romila, Vlad Alui Gheorghe si Simona Padurariu (coordonator al proiectului) a ales 18 castigatori, conform impartirii pe sectiuni (Poezie in limba romana, Poezie in limba franceza si Proza scurta in limba romana) si grupe de varsta (liceeni si studenti). Acestia vor fi rasplatiti in seara Galei cu premii atractive.

Despre cafenelele literare, juriu si castigatori, puteţi afla mai multe de pe site-ul www.asfi.ro sau de pe pagina de Facebook a concursului Echos francophones.

Declaratia lui Vlad Alui Gheorghe, coordonator al proiectului:

"Echos Francophones 2015 a fost una dintre cele mai productive editii, cu peste 200 de lucrari inscrise la cele 6 categorii, cu o prezenta numeroasa la cafenelele literare, cu invitati titrati in cadrul acestora si cu o campanie de promovare inedita #unpoempezi, campanie ce a rulat aproape 2 luni pe contul de Facebook al concursului. Ma bucur ca am avut ocazia sa coordonez cea de-a X-a editie si, alaturi de colega mea, Simona Padurariu, am reusit sa facem din proiectul acesta un eveniment de referinta pentru atat pentru ASFI, cat si pentru Iasi."