studentie.ro  »  Timp liber  »  Evenimente  »  BucharEst STudent BEST Letters Colloquia

BucharEst STudent BEST Letters Colloquia

1/192820
calendar_month 21 Apr 2015, 00:00
Colocviile Studentesti - Facultatea de Litere, Bucuresti - editia a II-a

Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti, prin Centrul sau Studentesc de Cercetare si Comunicare, organizeaza in zilele de 25 si 26 aprilie 2015 a doua editie din seria BucharEst STudent BEST Letters Colloquia. Colocviul este organizat cu scopul de a incuraja activitatea de cercetare stiintifica a studentilor si a masteranzilor din domeniile: filologie, studii culturale, stiinte ale comunicarii si stiinte administrative.

Pe parcursul celor doua zile de dezbateri, se reunesc in cinci sectiuni si sapte paneluri peste 100 de studenti din nu mai putin de 12 centre universitare: Bucuresti, Iasi, Timisoara, Cluj, Sibiu, Brasov, Craiova, Galati, Suceava, Oradea, Ploiesti si Pitesti.

In seara zilei de 25 aprilie, va avea loc lansarea primului volum stiintific din seria BEST Letters Colloquia, ce contine lucrarile premiate la editia din 2014 a colocviului. Castigatorii din acest an vor semna ca autori in volumul II al seriei, ce va fi lansat la editia a III-a a colocviului, din 2016.

Centrul Studentesc de Cercetare si Comunicare, infiintat in 2012 de un grup de masteranzi ai Facultatii de Litere, este organizator de stagii de practica, de ateliere, de dezbateri studentesti si de evenimente stiintifice. Centrul are ca obiectiv construirea unei atmosfere propice pentru dezvoltarea profesionala a studentilor, printr-un dialog constant si valoros cu mediul universitar si cu piata muncii.