Caravana Metropolis revine cu cele mai bune filme ale verii!

calendar_month 01 Iul 2015, 00:00
Pentru informatii detaliate si programul filmelor, sta la dispozitie site-ul caravana.metropolisfilm.ro
Caravana Metropolis revine in 2015, dupa trei sezoane in care a strans peste 200 000 spectatori, in toata tara, dintre care peste 90 000 doar anul trecut. Evenimentul se va desfasura in perioada 7 iulie - 23 august la Arad (7-12 iulie), Timisoara (14-19 iulie), Brasov (28 iulie-2 august) si Sibiu (18-23 august) in piete centrale sau parcuri, iar intrarea la toate proiectiile este libera.
Caravana Metropolis isi propune sa aduca filmul european mai aproape de publicul larg, in lipsa cinematografelor de arta care aproape au disparut din Romania.
11 filme de autor vor fi proiectate de marti pana duminica, de la orele 21:30, utilizand cel mai performant echipament de proiectie in aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m², si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumini, care permit urmarirea filmelor la o calitate inalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.
Iata cele 11 filme din selectia oficiala a Caravanei Metropolis:
1. DOUA ZILE, O NOAPTE/ DEUX JOURS, UNE NUIT, r. Luc si Jean-Pierre Dardenne, cu Marion Cotillard in rolul principal, care a fost nominalizata la premiul Oscar pentru interpretarea in acest film, cu premiera in selectia oficiala de la Cannes in 2014. O tanara sotie si mama lucreaza intr-fabrica, dar este nevoita sa ia o pauza de la locul de munca. in timpul absentei sale, colegii ei isi dau seama ca pot acoperi orele ei de lucru lucrand puţin mai mult. Pentru aceasta, conducerea fabricii le propune un bonus de 1000 euro pentru toţi lucratorii, daca vor fi de acord ca postul Sandrei sa fie desfiinţat.
2. POVESTI SALBATICE/ RELATOS SALVAJES, r. Damian Szifron, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain in 2015. Regizorul si scenaristul Damián Szifron nu a facut un singur film, ci sase lipite sub un singur titlu si trimise intr-o lume care s-ar putea sa nu fie pregatita pentru ele”, scrie revista americana „Rolling Stone”. Filmul lui Damián Szifrón este co-produs de Pedro Almodóvar si a facut senzatie la Cannes 2014.
3. SALONUL LUI JIMMY/ JIMMY’S HALL, r. Ken Loach, in competitie la Festivalul de Film de la Cannes 2014. Inspirata de o poveste adevarata, pelicula il urmareste pe Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se intoarce din America in satul natal si deschide un centru cultural pentru tineri. Aducand de peste Ocean jazz-ul si discutiile pe teme politice, liberale, el starneste reactia agresiva a Bisericii si a statului conservator.
4. FORCE MAJEURE/ TURIST, r. Ruben Ostlund - Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la European Film Awards pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor. : Un tata care-şi petrece vacanţa intr-o staţiune din Alpi işi abandoneaza soţia şi cei doi copii in faţa unei avalanşe care se dovedeşte ulterior a fi una controlata. Gestul sau de laşitate ii va schimba insa pentru totdeauna relaţia cu familia.
5. STOCKHOLM, r. Rodrigo Sorogoyen, film laureat al premiului Goya pentru Cel mai bun actor. O intalnire aparent banala, intre un baiat si o fata. El ii marturiseste ca s-a indragostit la prima vedere, ea nu-l crede. Pe parcursul plimbarii lor nocturne prin Madrid, fiecare isi dezvaluie treptat dorintele, secretele, dar si cateva minciuni nevinovate. Curand, insa, vor reveni cu picioarele pe pamant, in realitatea dura a luptelor pentru control si a jocurilor psihologice.
6. DOMNISOARA JULIE/ MISS JULIE, filmul de debut in regie al actritei Liv Ullmann, avandu-i ca protagonisti pe Colin Farrell si Jessica Chastain. in cursul unei nopţi de vara din oraşul Fermanagh, Irlanda de Nord, rebela fiica a unui aristocrat anglo-irlandez il provoaca pe valetul tatalui ei sa o seduca.
7. TEORIA INTREGULUI/ THE THEORY OF EVERYTHING, r. James Marsh, cu Eddie Redmayne in rolul principal, laureat al premiului Oscar pentru cel mai bun actor. Filmul descrie relaţia dintre Stephen Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe vremea cand erau studenţi la Cambridge in anii '60, exact in vremea in care viitorul mare om de ştiinţa incepea sa sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţandu-l sa traiasca intr-un scaun cu rotile şi sa se exprime cu ajutorul unui computer.
8. O DUMINICA FRUMOASA/ UN BEAU DIMANCHE, r. Nicole Garcia. Invaţator intr-o şcoala din sudul Franţei, Baptiste e un solitar. N-a ramas niciodata mai mult de un trimestru in postul sau, pentru ca iubeşte libertatea. intr-o zi e nevoit sa-l duca pe Mathias, unul dintre elevii sai, acasa, şi astfel ajunge s-o cunoasca pe mama baiatului, Sandra, o tanara femeie nonconformista care lucreaza intr-un restaurant de pe plaja.
9. BATRANUL DE 100 DE ANI CARE A IESIT PE FEREASTRA SI A DISPARUT, r. Felix Herngren, nominalizat la Audience Award la European Film Awards, este cel mai apreciat si vandut blockbuster suedez din ultimii ani. Neaşteptata poveste a unui barbat in varsta de 100 de ani care decide ca nu-i prea tarziu s-o ia de la capat. Mulţi ar crede ca il aşteapta aventura vieţii, dar aceasta calatorie nu este prima pentru Allan Karlsson: se implineşte un secol de cand provoaca prapad in lume, iar acum e gata sa se dezlanţuie din nou.
10. DE CE EU, r. Tudor Giurgiu. Filmul spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. Cristian investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are insa implicaţii la nivel extrem de inalt si ii spulbera tanarului magistrat increderea in justiţie.
11. ORASELUL ALANDALA/ FIDDLESTICKS, r. Veit Helmer - o comedie pentru intreaga familie, dublata in limba romana, pentru spectatorii de-o schioapa, laureata a Premiului Publicului la Zurich Film Festival, in competitie la Cinekid ICFF. Copiii şi bunicii reuşesc sa transforme un oraşel din Europa intr-un loc al invenţiilor şi al recordurilor. Masina de gunoi devine fabrica de biciclete, o macara devine rollercoaster şi totul pare posibil atunci cand imaginatia nu mai are limite.
Noutati




