Cele mai bogate personalitati care nu poseda o diploma de licenta!

calendar_month 23 Mar 2015, 00:00
Asta nu inseamna bineinteles ca renuntarea la facultate este calea cea mai scurta spre succes si avere, desi, exista cateva exceptii in acest sens, despre care vom vorbi in randurile de mai jos:
1. Bill Gates: 79,3 miliarde de dolari
Bill Gates era in al doilea an de studentie la Harvard cand s-a decis sa renunte la studii pentru a infiinta alaturi de colegul sau Paul Allen, propria companie de software, care, mai tarziu avea sa devina Microsoft. Prezent mereu in topurile Forbes ale celor mai bogate personalitati din lume si cu o avere actuala estimata de aceeasi publicatie la 79,3 miliarde de dolari, probabil ca diploma de la Harvard nu ar mai fi putut schimba cu nimic actuala viata incununata de succes a magnatului din lumea tehnologiei.
Foto: itimes.com
2. Mark Zuckerberg: 34,8 miliarde de dolari
Si Mark Zuckerberg a renuntat la facultate tot in anul doi, pe cand acesta studia la Harvard informatica si psihologia. Chiar daca nu a avut rabdare sa isi ia diploma, Zuckerberg a fost considerat un geniu in programare inca de cand a inceput scoala, el lucrand de la inceputul facultatii la propriile lui site-uri din camera lui de camin. In ciuda faptului ca ii sunt aduse mai multe acuzatii cum ca ar fi furat ideea Facebook, Zuckerberg a devenit miliardar inca de la varsta de 23 de ani datorita acestei retele de socializare. Valoarea estimata in momentul de fata a averii lui este de 34, 8 miliarde de dolari.
Foto: theguardian.com
3. Steve Jobs: 10, 2 miliarde de dolari
Microsoft a fost dintotdeauna in competitie directa cu Apple. Steve Jobs a inceput Apple in 1976 impreuna cu prietenul lui Steve Wozniak, care avea experienta tehnologica ce ii lipsea lui Jobs. Jobs era student la Reed College din Portland de numai sase luni cand s-a hotarat sa lase studiile balta in favoarea unei preocupari mai productive. In timp ce Steve Wozniak a construit primul computer Apple care a existat vreodata, Jobs a construit afacerea din jurul acestor produse. Steve Jobs a fost dat afara de la Apple in 1985, dar, dupa ce a lucrat pentru o vreme pentru Pixar, s-a reintors la Apple in 1996 in calitate de CEO. In 2011, cand a murit de cancer, averea lui era estimata la 10, 2 miliarde de dolari.
Foto: deyoungmedia.com
4. Oprah Winfrey: 3 miliarde de dolari
Poreclita Regina mass-media, Oprah Winfrey este de asemenea cea mai bogata personalitate afro-americana a secolului 20 si singurul american miliardar de culoare din America de Nord. A crescut in saracie intr-un sat din Mississippi, inainte de a obtine un job la radio la varsta de 19 ani. A avut o bursa integrala la Tennessee State University dar, cum deja se bucura de succes in audiovizual, a renuntat la ea pentru a-si pune pe picioare propria companie de productie. La varsta de 32 de ani, Oprah era deja miliardara, insa in 1987 cand Tennessee State University i-a cerut sa tina un discurs la inceperea anului universitar, vedeta s-a hotarat sa isi termine facultatea si si-a obtinut in cele din urma si diploma de licenta.
Foto: oprah.com
5. James Cameron: 700 milioane de dolari
Regizorul canadian care a facut doua dintre cele mai mari succese de box-office din toate timpurile: Titanic si Avatar s-a inscris la un colegiu unde a studiat timp de un an fizica si engleza. Dupa un an insa a renuntat, si in timp ce lucra ca sofer de camion a invatat singur secretele efectelor speciale. Dupa ce a avazut Star Wars in 1977, si-a dat seama ca si el ar putea combina arta si stiinta, asa ca si-a facut debutul in industria cinematografica. A obtinut un premiu Oscar, a contribut la dezvoltarea cercetarilor in domeniul exploatarii adancurilor oceanelor si a dezvoltat tehnologia necesara filmarilor sub apa, toate acestea, fara a avea o diploma de licenta.
Foto: screenrant.com
Foto principala: zdnet.com
Noutati




