Ghici cine vine la Impro?
3/37109
calendar_month 24 Sep 2015, 00:00
La TNB incepe astazi a treia editie a Festivalului National de Improvizatie. Pana duminica, 27 septembrie, la Sala Media spectatorii pot intra in atmosfera teatrului de improvizatie prin 15 spectacole originale. 70 de actori vor juca pentru prima oara in fata publicului spectacolul lor de vis. Dintre spectacolele adunate in jurul conceptului de „ Dream Project”, primul ales, pentru deschiderea festivalului, astazi, de la ora 19.00, este „Improcabaret” - un show muzical realizat de singura trupa de improvizatie exclusiv feminina din Romania.

Vineri, de la ora 20:15, puteti descoperi misterele unei crime in care autorul este inca in libertate. “Mistere Urbane” este un spectacol in care martorii, criminalul, motivul si arma crimei sunt piesele de puzzle, iar totul este improvizat de catre actorii trupei Urban Impro. Sambata va urca pe scena Teatrului National Bucuresti unica trupa din afara capitalei. IDIOT e singurul si cel mai bun trup de improvizatie teatrala din Iasi iar cei cinci actori pot fi vazuti incepand cu ora 19:00.

In utlima zi de festival, inainte de spectacolul de inchidere in care 5 invitati straini vor juca un spectacol in limba engleza, intr-o formula originala, de la ora 19:00 publicul va lua parte la un spectacol de gala - o decernare de premii improvizate, in care publicul joaca rolul Academiei de Film. “And the winner is..” este spectacolul jucat de cei patru improvizatori ai trupei Obligo., de la ora 19:00.

Pe langa spectacole, atat publicul cat si improvizatorii pot participa si la workshopurile acestei editii, sustinute de sase invitati speciali sositi din SUA, Israel Iralnda, Belgia. Actori precum Maria Dinulescu, Andreea Bibiri, Vlad Logigan, Alex Conovaru, Nicoleta Lefter, Victoria Dicu, Geo Remes s-au alaturat intalnirilor din cadrul Festivalului National de Improvizatie.

Pe langa spectacole, workshopuri si discutii deschise, cei curiosi in ale improvizatiei sunt invitati la o lansare de carte mai neobisnuita, “O carticica haioasa despre improvizatie” va fi lansata prin prezenta virtuala a autoarei Jill Bernard in cadrul festivalului si in librariile din Romania. Lansarea va avea loc duminica, de la ora 17:00, la TNB, iar intrarea la eveniment este gratuita.

Programul integral al celei de-a treia editii IMPRO poate fi accesat pe http://improfest.ro/program/
Biletele si abonamentele valabile in perioada 24-27 septembrie s-au pus in vanzare si pot fi achizitionate de pe www.bilet.ro si de la casa de bilete a TNB.