ITFest revine cu o noua editie!
3/37130
calendar_month 30 Sep 2015, 00:00
Sindicatul Studentilor din Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (SiSC) anunta inceperea celei de-a VIII-a editii a proiectului national ITFest, eveniment devenit deja o traditie. Festivalul va avea loc in perioada 18 octombrie - 8 noiembrie 2015, in Bucuresti.

SiSC este cea mai veche organizatie studenteasca din ASE, infiintata in anul 1996, ce are peste 150 de proiecte desfasurate cu succes de la infiintare si pana in prezent. Principalul scop al organizatiei este acela de a reprezenta studentii, atat in raport cu mediul academic, dar si prin crearea de oportunitati de dezvoltare personala si profesionala.

ITFest isi propune sa adune in acelasi loc tineri pasionati de IT din toata tara, dar si sa creeze o punte de legatura intre participanti si marile companii de IT. Ne propunem sa realizam acest lucru printr-o serie de evenimente care incurajeaza tinerii sa isi arate potentialul si le creeaze conditiile necesare afirmarii.

Unul dintre aceste evenimente este Hackathon-ul (7 noiembrie, WeLoveDigital) in care participantii isi pot dovedi calitatile si se pot afirma la una dintre cele 3 categorii: Desktop, Mobile si Web. Concurentii au la dispozitie 12 ore pentru a demonstra ca merita premiul cel mare la una dintre cele trei categorii, iar temele concursului vor fi prezentate de catre partenerii nostri principali. Tot ei vor desemna si marii castigatori.

Un alt eveniment ce isi propune sa descopere tinerele talente din domeniul IT este Concursul de Algoritmica (3 noiembrie, Academia de Studii Economice), ce nu reprezinta altceva decat faza locala a renumitului concurs international ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest). El se va desfasura astfel: vom incepe cu un training despre modul de lucru pe care trebuie sa il adopte fiecare echipa si vom continua cu probele propriu-zise in care echipele au la dispozitie 5 ore pentru a rezolva 10 probleme cu dificultate diferita.

Alte evenimente in cadrul proiectului sunt:
  • LAN Party with PC Garage (18 octombrie, Crystal Palace Ballrooms), unde tinerii pasionati de gaming au ocazia sa isi dovedeasca maestria la unul dintre cele 3 jocuri: League of Legends, Mortal Kombat si Hearthstone.
  • Conferinta de deschidere (2 noiembrie, Academia de Studii Economice)
  • Workshop-uri tematice prezentate de partenerii nostri, unde participantii au sansa de a afla ultimele noutati din domeniu, dar si de a lua contact direct cu cele mai mari companii de IT in perioada 4-6 noiembrie, la Academia de Studii Economice.
  • Prezentare de Gadget-uri in cadrul Academiei de Studii Economice - ofera tinerilor ocazia de a lua contact direct cu cele mai noi dispozitive aparute.
  • Conferinta de antreprenoriat “I speak IT!”, ce va avea loc pe data de 20 octombrie in cadrul West Gate Studios, unde participantii vor avea multe de invatat de la experti in domeniu.
  • Festivitatea de premiere (8 noiembrie, Academia de Studii Economice)

Inscrierile se fac pe site-ul http://itfest.sisc.ro astfel: incepand cu 28 septembrie se vor desfasura inscrierile pentru LAN Party, iar pentru celelalte evenimente inscrerile incep in data de 5 octombrie. Pentru ca ne dorim ca singurele preocupari ale participantilor sa fie evenimentele ce definesc acest proiect, SiSC va asigura cazarea si masa pentru tinerii din afara Bucurestiului la evenimentele din perioada 2-8 noiembrie!

Pentru mai multe detalii despre proiect sau organizatie, nu ezitati sa accesati site-ul http://itfest.sisc.ro sau http://sisc.ro. De asemenea, puteti urmari actualizarile zilnice pe pagina de Facebook a proiectului: http://www.facebook.com/it.fest.sisc.ro !