SHLOMI ABER - SET DEMENTIAL IN STUDIO MARTIN
6/6891
calendar_month 21 Ian 2008, 00:00
Stilul de muzica dance este unul dintre cele mai exploatate fenomene din lume. S-a nascut in Chicago, a fost preluat de cluburile din New York, ca mai apoi sa treaca oceanul pentru a ajunge la Manchester. Urmatoarea oprire a fost Londra care a devenit orasul rezidenta al acestui stil. De aici s-a raspandit in Amsterdam, Barcelona, intreaga Italia, Berlin si chiar Australia.

Pe harta muzicii dance conturam acum o noua destinatie, si anume Tel Aviv. De ce? Doua cuvinte - Shlomi Aber. De-a lungul a celor doi ani de cand si-a facut aparitia in aceasta lume a sunetelor, Shlomi a reusit sa produca o veritabila senzatie fiind apreciat de numele consacrate ale muzicii electronice: Sven Vath, Carl Craig, Pete Tong, John Digweed, Richie Hawtin or Francois K.

Sambata trecuta, 19 ianuarie 2008, Shlomi Aber si-a adaugat Bucurestiul pe lista oraselor in care a a produs senzatie. In deschidere au mixat cei doi prieteni Dj, Livio & Roby. Setul oferit de cei doi romani a fost excelent, de-a dreptul energizant si nebun, incat nu puteai sa-i faci fata decat dansand. Ceea ce avea sa urmeze sub semantura Shlomi Aber a fost pur si simplu demential.

Cei mai multi si-au facut o imagine despre Shlomi prin track-urile albumului "State of no one", o incursiune halucinanta in lumea sunetelor electronice. De la acordurile deep Detroit si soaptele jucause, la sunete de o claritate uluitoare, din cand in cand alerte sau tropaite, Aber creeaza un ambient inconfundabil.

Dar ceea ce a oferit sambata seara, a fost mai mult decat inconfundabil. Nici nu stiu daca exista cuvinte care ar putea sa redea senzatiile pe care le-a produs in cadrul setului din Studio Martin. De la piese hard, echilibrate foarte subtil de sound-uri soft, Shlomi a reusit sa-ti atinga mintea, sufletul si trupul in acelasi timp. Desi foarte accelerat si energizant, stilul lui Aber ascunde in spate multa caldura, sunete pe care nu le poti defini cu precizie, sunt undeva la granita dintre techno si house. Abilitatile sale tehnice sunt uluitoare, iar selectia pieselor este ireprosabila. Toate acestea te transpun intr-o lume aproape magica. Pentru cei care ii cunosc track-urile le-a fost un pic mai usor sa recunoasca peisele de pe albumul "State of No One", insa remixurile aduse de Shlomi au fost senzationale. Ceea ce-mi place foarte mult la acest dj este sentimentul pe care il creeaza, o stare de neliniste, agitatie, care te innebuneste daca nu te elibereri prin dans, si partea sensibila, undeva in spatele pieselor, undeva foarte departe, care te ispiteste spre o liniste interioara profunda. Pur si simplu sublim!

Ar fi putut fi o seara perfecta, warmup-ul facut de Roby si Livio a fost ireprosabil, setul lui Shlomi Aber extraordinar, dar oamenii prezenti acolo a fost minusul serii. Foarte aglomerat si foarte cald, mult fum si multi oameni care si-au petrecut timpul colindand clubul aiurea fara o tinta precisa. Oameni dragi, daca va plac plimbarile si muzica, luati-va doua perechi de casti si iesiti in parc, e loc suficient pentru hoinareala si gentile voastre trendi-flendi. Cluburile sunt facute pentru DANS!