studentie.ro  » timp-liber » restaurante » RESTAURANT IXELLES GALATI

RESTAURANT IXELLES GALATI

Publicat: 31 Aug 2009 | Vizualizari: 4472

Restaurantul Ixelles (Elsene in flamanda), ce ofera preparate cu specific belgian, poate fi gasit de studentii universitatilor galatene pe str. Closca colt cu str. Horia (langa parcare `la Popescu`).
Numele restaurantului a fost ales de proprietari, dupa o perioada petrecuta in Belgia, in cartierul Ixelles, care se afla in centrul Bruxellesului.

Proprietarii isi explica astfel alegerea tipicului belgian pentru restaurantul deschis in Galati: "De ce restaurant belgian? Am incercat sa aducem gurmandului roman, indestulatoarele portii nemtesti, dar pline si de rafinament frantuzesc, caci pana la urma asta formeaza `bucataria belgiana`".


Restaurantul este dispus pe trei nivele, oferind o frumoasa priveliste asupra parcului din apropiere.

Printre specialitatile deja cunoscute de gurmanzii locali, se imbina intr-un mod placut preparate `en cocotte` cu piept de pui, cu legume in sos de branzeturi, sunca Ganda care sta la originea preparatelor de acest fel, waterzooi, si celebrele moules frites. Meniul prezinta, de asemenea, si specialitati din carne de porc, pui, vita, peste, toate asezonate cu sosuri de bere bruna si blonda. Pe langa deserturile existente deja pe piata, isi fac loc in meniu vestitele `gaufre` servite in diferite combinatii de fructe, creme, inghetata si ciocolata. Mousse au chocolat poate incheia cu succes un pranz sau o cina.

Arsene Comin Madalin - Editor Studentie.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-01-20 00:00:00 - 2022-02-07 00:00:00